Често ли бързате за някъде и все пак не стигате

...
Често ли бързате за някъде и все пак не стигате
Коментари Харесай

Откажете се от това, ако искате да живеете спокойно

Често ли бързате за някъде и въпреки всичко не стигате в точния момент? Или може би не можете да казвате НЕ на нещата, които хората желаят от вас? Колкото и да се пробвате да бъдете съвършени, доста постоянно имате построени привички, които ви дърпат обратно, основават драми в живота ви и ви пречат да осъществявате с лекост фантазиите си. За благополучие, навиците могат както да бъдат основани, по този начин и да бъдат изкоренени. Всичко е във вашите ръце.

Ето кои са нещата, които ви пречат да водите живота на мечтите си и как да ги изкорените.

Закъснението

Не трябва да закъснявате - никой не обича да чака, особено когато става въпрос за важна среща. Опитайте се да подредите графика си така, че винаги да успявате да стигате навреме, а дори понякога и по-рано. Това прави много добро впечатление на останалите. Ако ви изникне нещо и няма да можете да успеете, задължително предупредете преди това човека, с когото сте се разбрали. Това показва уважение към времето на другия и ще накара хората да гледат по-сериозно на вас.

Клюките

Не коментирайте живота на останалите - една уважаваща себе си дама не го прави. Дори да ви се иска, въздържайте се, защото обсъждането на другите прави много лошо впечатление на околните. Опитайте се да мислите повече за вашия живот и не се бъркайте в чуждия. Така не само ще направите добро впечатление на хората около вас, но и ще освободите живота си от излишна драма.

Срещите с други хора

Опитайте да не отменяте срещите си - уговаряйте си среща с някого, само ако сте сигурни че можете да отидете. Много е обидно да отмените срещата си в последния момент, затова се опитвайте да избягвате подобни ситуации. Когато някой ви покани на среща, задайте си въпроса: Наистина ли искам да изляза с него? Ако усетите и капка съмнение, не губете както своето, така и неговото време.

Злобата

Не се дръжте злобно с околните - опитайте се да се сдържате и не правете скандали на публични места, на които могат да ви видят важни хора. Агресията единствено и само ще ви навреди. Една зряла жена не крещи и не прави скандали, освен ако причината не е сериозна. Но дори и тогава тя може да запази самообладание и да реагира възпитано и с уважение към околните.

Помагайте

Помагайте на хората, които са помогнали на вас - давайте, за да получавате. Бъдете благодарни и винаги помагайте на важните за вас хора, особено ако те са ви оказали помощ преди време. Правете малки жестове за хората, бъдете добри и всичко това ще ви се върне. Помагайте и на онези, които не са ви дали нищо. Така правите добро за случаен човек, което ще ви накара да се почувствате по-добри.

Не лъжете

Бъдете честни с хората - най-голямата грешка, която много хора правят, е да лъжат. Не лъжете никого за нищо, колкото и " благородни " да са лъжите ви. Понякога можете да лъжете от страх да не нараните някого. Може би лъжете и от чувство на вина. За да не признаете грешките си. Какъвто и да е случаят, не го правете. Никой не го заслужава, а и с това само показвате, че не сте достатъчно зрели. Откровеността е много по-важна. Дори да нараните човека срещу вас с истината, той много повече ще я оцени.

Източник: iwoman.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР