Често, когато става въпрос за избор на смартфон, се пресяват

...
Често, когато става въпрос за избор на смартфон, се пресяват
Коментари Харесай

Колко радиация излъчват смартфоните

Често, когато става въпрос за избор на смарт телефон, се пресяват доста параметри, които оказват помощ да се откри идеалният артикул за вашите потребности, само че любопитното е, че съставен елемент на здравния риск е мъчно да се вмъкне измежду тези променливи.

Използваме мобилни телефони от към тридесет години, само че макар последните три десетилетия науката в никакъв случай не е намерила нито един отговор за тяхната заплаха, изключително когато се употребяват покрай тялото, още повече, когато се употребяват в непосредствен контакт с главата.

В реалност съществува % риск и той нараства съразмерно на количеството лъчение на мобилния телефон: явно има доста ясни законови условия, изключително в Европа, където регулирането е доста строго и е разпознало някои параметри, на които производителите на смарт телефони би трябвало да съблюдават.
`Колко

Как се мери заплахата от смарт телефоните - мерната единица се назовава SAR, характерна скорост на усвояване и за мобилни телефони оптималната граница е заложена на 2 W/kg. Това значи, че във етапа на узаконяване на смарт телефони, в разнообразни страни, измерването на предаваните електромагнитни талази би трябвало да бъде по-ниско от този параметър.

Измерването на предаваната от смарт телефона радиация се прави в две разнообразни точки, на височината на главата и на височината на тялото, параметърът, за който приказваме през днешния ден, е този, обвързван с главата. Следователно нужната причина е, че всички мобилни телефони на пазара през днешния ден излъчват радиация на равнище, което е под законовата граница: да, в случай че това изискване не бъде спазено, продукта не можеше да бъде пуснат на пазара.

Изхождайки от това съмнение, вестник Bankless Times сформира ранглиста на смарт телефоните на пазара с най-високо равнище на радиация, оставайки в позволените граници. Първият детайл, който би трябвало да се означи, е, че множеството от продуктите, включени в тази специфична подредба, имат доста лимитирано разпространяване, в случай че не и изцяло отсъстват у нас.

Първият в класацията, този с най-високо равнище на излъчвания, а точно Motorola Edge, също беше публикуван в Италия, само че с сдържан триумф. Вместо това той закупи забележителна известност в Съединените щати, където е много необятно публикуван. Измереното равнище на SAR е 1,79 W/Kg, доста покрай оптимално допустимата граница.

Смартфоните на второ и трето място, създадени от китайските производители ZTE и OnePlus са на практика непознати за нас, равнището на излъчвания е надлежно 1,59 и 1,55 W/Kg. За благополучие Axon 11 5G и OnePlus 6T откриха доста малко място на нашия пазар. Мобилният телефон на четвърто място, Sony XA2 Plus, със SAR от 1,41 W/Kg в никакъв случай не е бил популяризиран на западния пазар и затова не съставлява необикновен риск.

Съвсем друго е ситуацията със смарт телефоните на пето и шесто място, тъй като тези модели на Гугъл, въпреки и в никакъв случай да не са постигнали запаметяващ се триумф - приказваме за Pixel 3XL и Pixel 4a, които с равнище на SAR от 1,39 W/Kg и 1,37 W/Kg са измежду десетте телефона, които излъчват най-вече радиация измежду тези на пазара.
`Колко

В другите позиции има OPPO Reno5, Sony XZ1 Compact, Гугъл Pixel 3 и OnePlus 6, само че равнищата на радиация постоянно са по-ниски, с квота към 1,33 W/Kg, да, това съставлява премерване тъкмо нагоре. под който има на практика всички най-популярни смарт телефони на пазара.

Радиоелектричните излъчвания на iPhone - откакто анализирахме една ранглиста, в която кръстосвахме доста мобилни телефони с ниска дифузия у нас, потърсихме информация и за най-популярните модели като iPhone .

На процедура всички версии на смарт телефона на Apple в послание имат излъчвания, измерени при височина на главата под 1 W/Kg: по-специално, iPhone 12 доближава 0,95 W/Kg, до момента в който iPhone 11 Pro Max доближава 0,99 W/Kg. Samsung Galaxy S21, въпреки това, е 1,08 W/Kg, затова с равнище надалеч под границите, наложени от закона.

Бихме могли да спорим дълго време за действителната заплаха от обект, който е неразделна част от живота ни от години - защото не можем да подсигуряваме универсално допустим отговор, рекомендацията е да започнете да разглеждате този вид елементи, когато избирате вашия мобилен телефон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР