Често изглежда, че когато става въпрос за избор на следващия

...
Често изглежда, че когато става въпрос за избор на следващия
Коментари Харесай

Този смартфон се надява да разчупи модела – той не работи нито с iOS, нито с Android

Често наподобява, че когато става въпрос за избор на идващия ви смарт телефон би трябвало да изберете лагер – Android или iOS, само че към този момент това може да не е наложително. Докато iOS, която е неповторима за iPhone, видяхме по какъв начин компании като Samsung, Nothing, та даже OnePlus ползват свои лични разновидности на Android под формата на потребителски интерфейси, въпреки в основата си те към момента са сходни на операционната система на Гугъл. Един смарт телефон, разгласен на CES 2024 обаче се осмелява да бъде друг.

Неутралната страна в огромния спор сред Android и iOS идва от Швейцария. Компанията Punkt сподели смарт телефона MC02, който работи с Apostrophy OS. Операционната система се концентрира върху „ овластяването на потребителите, а не върху потреблението им, тъй че те да управляват метода, по който живеят мобилния си живот, съгласно техните условия и без да отстъпват персонални данни за корпоративни цели “ – на пръв взор звучи добре.

Създадена, с цел да понижи броя на ненужните разсейвания в живота ни, както и да отбрани персоналните данни на потребителите, Apostrophy OS е неповторима с това, че потребителското преживяване е разграничено на порционни сегменти, като се дава приоритет на целостта на приложенията и поверителността на персоналните данни. Всъщност всички ваши контакти, персонална информация, имейли и така нататък се съхраняват на несъмнено място в Швейцария.

Операционната система предлага „ домашно “ пространство, в което се намират приложения като имейл, календар, контакти, бележки и вместилище, като всички те са свободни от реклами и поверителни. Ако въпреки всичко желаете някои по-познати приложения, има и „ обществено “ пространство с достъп до Гугъл Play Store.

MC02 наподобява като много впечатляващ телефон. Той може да се похвали с грациозен дизайн, 6,7-инчов екран, 64MP съществена камера, 24MP предна камера и батерия с потенциал 5500 mAh.

Смартфонът ще бъде пуснат на пазара в края на януари на цена от 749 $, което е изцяло уместно за тези характерности, само че тази цена ви обезпечава и едногодишен абонамент за услугата за отбрана на данните на Apostrophy. След приключването на този интервал абонаментът ще коства 20 $ на месец, само че неприкосновеността на персоналния живот не може да бъде оценена в пари.

Всичко това звучи завладяващо, концепцията за повече операционни системи, изключително такива с по-специфично предопределение е доста добра. Нито Android, нито iOS са съвършени, постоянно има място за нововъведения, изключително в случай че това предизвиква Гугъл и Apple да не престават да усъвършенстват операционните си системи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР