Често изборът на нов лаптоп се оказва доста труден поради

...
Често изборът на нов лаптоп се оказва доста труден поради
Коментари Харесай

Ревю на ASUS VivoBook 15 – компактен и продуктивен ултрабук за ежедневието

Често изборът на нов преносим компютър се оказва много сложен заради невъзможността да комбинирате мечтаните параметри при по-ограничен бюджет. В този ред на мисли, най-новото предложение на ASUS - VivoBook 15 може да се окаже удачно и налично решение за доста взискателни консуматори.

Моделът, с който разполагаме за актуалното ревю, е в класа на ултрабук устройствата, които се отличават с стилен корпус и добра продуктивност. Конкретният модел ASUS VivoBook 15 (X512UF-EJ076) е в сребрист цвят, само че също така са налични още и версии в червен, наследник и сив цвят. Засега обаче в България са налични единствено сивата и сребристата версия. Като цяло той е със моден и изчистен дизайн, което ни подхожда.

Няколко са чертите на модела, които ни направиха най-голямо усещане до момента в който той беше при нас за проби. На първо място отличаваме компактните му размери - 357.2 x 230.4 x 19.9 мм, както и тежестта от към 1.75 кг.

Както можете да се уверите от това, преносимият компютър е лек и с нетипични за 15-инчовите модели размери. Това е допустимо с помощта на специфичния NanoEdge дизайн на екрана, който се характеризира с тънки странични рамки с дебелина едвам 5.7 мм. Тази идея е налична и в някои други модели на ASUS. Те обаче са доста по-скъпи, до момента в който при VivoBook 15 тя е в един извънредно наличен модел.

Още по-интересно става щом вдигнем капака - тогава корпусът на преносимия компютър се издига леко в задната си част. Тази екстра, основана от ASUS, носи името ErgoLift и се състои от специфичен дизайн на капака и свързващата панта. Чрез тази система се реализира по-удобен ъгъл на надолнище за дълготрайно писане, а за това способства и съществуването на пълноразмерна клавиатура с ход на клавишите 1.4 мм и опционална подсветка. Както се убедихме сами, при писането на актуалната публикация – комбинацията от двете прави писането доста по-удобно. Допълнителен резултат от повдигането има и за охлаждащата система, която е ефикасна и се оправя със задачата си и при по-сериозни натоварвания като видеоигри и мултимедийни приложения.



Машината предлага прилични характерности, които в съответния вид са 15.6 ” Full HD екран, Intel Core i5 8250U процесор, 8GB RAM, NVIDIA GeForce MX130 (2GB GDDR5) и 1TB HDD. Те са напълно задоволителни както за ежедневните задания, по този начин и за някои игри и даже фото обработка. Използвахме голям брой разнообразни приложения, в това число и някои от най-новите видеоигри с високи условия за продуктивност и графика и можем да кажем, че VivoBook 15 се държа доста добре при всички проби.

Една алтернатива, налична в модела, е прибавяне на SSD, както и прекосяване към Core i7 процесор, който ще разреши постигането на още по-висока работливост. Наличието на обособена видеокарта е измежду плюсовете на този тъничък преносим компютър, а точно посредством нея можете да отморите с някои гейминг заглавия.

Екранът е ослепителен и с добра резолюция за размерите си – Full HD. За да можете да се насладите на мултимедийното наличие като филми и музика е налична звуковата система ASUS SonicMaster, която е композиция от хардуерни и софтуерни решения за първокласен тон през вградените представители.

Връщайки се към компактните размери на модела, той е много по-портативен по отношение на общоприетите оферти с сходна величина на екрана. Освен това вградената батерия дава до през целия ден самостоятелност с един заряд, което е в допълнение улеснение по време на път. Към това прибавяме и ефикасната технология за бързо зареждане, която работи в действителност добре, както и отбраната ѝ в дълготраен проект.

Спокойно можем да препоръчаме ASUS VivoBook 15 (X512UF) на всички дейни консуматори, които имат потребност от стилен артикул с огромен екран, прилична работливост и моден дизайн. Този ултрабук се оправя с лекост с ежедневните задания и може да бъде потребен сателит както по време на работа, по този начин и за занимания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР