Често има моменти в забързаното ни ежедневие, когато се заглеждаме

...
Често има моменти в забързаното ни ежедневие, когато се заглеждаме
Коментари Харесай

10 щури идеи, които да осъществиш, ако станеш милиардер

Често има моменти в забързаното ни всекидневие, когато се заглеждаме през най-близкия прозорец и оставяме въображението си да вилнее на воля. Започваме да премятаме необятния брой благоприятни условия, които предлага светът и се чудим коя от тях да изберем през днешния ден.

Колко постоянно всеки от нас си е мечтал да бъде милиардер? Тогава всички спънки, които срещаме всеки ден, ще изчезнат. Ще бъдем свободни да гледаме през прозореца и да мечтаем, без да се усещаме гузни, че не си вършим работата. Не, не… чакайте… Идеята беше, че в случай че сме милиардери, тогава ще излезем на открито да реализираме тези фантазии, а не да седим пред прозореца. Точно по този начин.

Но до момента в който това се случи, въпреки всичко би трябвало да имаме направен проект, какво ще вършим с тези купища пари, един път щом ги получим. Разбира се, ние сме съществени възрастни, които ще ги употребяват за покриване на задълженията, погашение на сметките, възстановяване на метода на живот на фамилията и околните, както и на тези, които нямат същите благоприятни условия като нас.

А в този момент да преминем към нещата, които ще създадем с парите, откакто към този момент сме изпълнили отговорностите си на съществени възрастни. Ето 10 хрумвания по какъв начин да бъде разпределено едно изобилно благосъстояние!

1. Ексцентричният паралия

Да си екстравагантен не е наложителна точка от трудовата характерност на човек с доста пари, само че от друга страна… хей, можеш да си го позволиш! Всички тези неща, от които си желал да имаш по доста – в този момент е твоят момент да създадеш лична шантава сбирка. Всичко – от кенчета безалкохолни (или бира), през типичен коли, до частни самолети, може да стане твоята непокътната колекционерска марка.

2. Направи дома си своя парадайс

 10 щури хрумвания, които да осъществиш, в случай че станеш милиардер

Притежаването на доста пари включва пътувания из целия свят (за най-големите запалянковци – и из Космоса). Но какъв е смисълът на хубавото пътешестване, в случай че не можеш да се завърнеш в дом, който е по-вълнуващ от всичко, с което си се сблъскал отвън него.

Да започваме – композиция от стълбище-пързалка, киносалон на втория етаж, кухня с автоматизиран робот-готвач (за хората, които не се доверяват на личното си готвене), покрив обсерватория, басейн на етажа под спалнята с елементарен достъп още със ставането от леглото. Какво повече може да изиска човек?

3. Какво прави това копче тук?

Докато сме към момента на тематиката за съоръжение на дома с капризи, дано отметнем и тази точка, която би трябвало да е преди всичко за всеки, който може да си го разреши. В случай, че сега този текст се чете от сегашен милиардер и той няма в къщата си скрито помещение, имам единствено един въпрос към тях – какво чакате?!

Библиотечка, която разкрива скрита врата, щом някой извади „ Тайната на имението “ на Агата Кристи. Замаскиран бутон на бюрото ви, който при натискане задвижва платформата под въртящия се стол, на който седите, и с нея се придвижвате до тайното ви леговище. Или кулоар с огледала, хитро замаскиращ проход, за който само вие знаете.

4. Нещо се задава

 10 щури хрумвания, които да осъществиш, в случай че станеш милиардер

Да забележим с какво още може да се поглезим. А, да… тематична ария! Всички сте гледали филми и знаете по какъв начин, когато на екрана се появи основният герой/злодей (всеки с желанията си) внезапно времето забавя ход, всички зяпват с отворени усти, страничните звуци утихват, цветовете като че ли стават по-ярки, а на заден декор се чува най-епичната мелодия, която можете да си визиите. Тематичната ария може да трансформира живота ви в едно непрекъснато кино прекарване.

Само си представете – отивате на работа *епична музика* , прибирате се у дома *епична музика* , появявате се на празненство *епична музика* , слизате до кварталния магазин *епична музика* . Тази глезотия няма дефекти!

„ Ало, Джон Уилямс ли е? Голям почитател съм ви. Особено ми харесва работата Ви в „ Империята отвръща на удара “. Нали се сещате с Имперския марш и така нататък … Дали може да уредим нещо и за мен? “

5. Частни въртележки

Колко е вълнуващо да излезеш да се забавляваш в лунапарк! Влакчета, въртележки, въздушни кули, сладолед и захарен памук. А какъв брой е уморително и мъчно в действителност да се насладиш на всички тези неща, когато би трябвало да се редиш на безкрайните опашки, да чуваш от всички страни виковете и рева на десетки деца.

Хей, погледни в портфейла си. Виждаш ли няколкото милиарда, за които си приказваме от началото на този чудноват диалог. Те са твоето решение! Направи си личен лунапарк! Можеш да го кръстиш „ АЗ-ЛЕНД “ и да се забавляваш, когато си поискаш. Край на опашките и тълпите. Скачай на Виенското колело, което е с твоя лик в центъра, и опъни крайници, до момента в който си пийваш от кръстения на теб шейк!

6. Прескачай от свят в свят

 10 щури хрумвания, които да осъществиш, в случай че станеш милиардер

Когато четеш някоя книга, въображението ти работи на цялостни обороти, с цел да може да се почувстваш като че ли в действителност си се пренесъл в различен свят. Ами, в случай че можеше да го направиш в действителност? Какво те стопира в този момент?

Превъплъти се като Фродо и тръгни на странствуване с Единствения пръстен към врата си (за най-автентично прекарване е най-добре да се отиде до Нова Зеландия), обикаляй из британската провинция в уместно облекло и почувствай гордостта на Елизабет Бенет или пък разгадай тайнственост с убийства, като от книгите на Агата Кристи. За последното предлагам да наемете артисти да играят труповете, тъй като алтернативата не е добре призната.

7. Сещате ли се за онази сцена от „ Красавицата и Звяра “… да, тъкмо тази!

Ако разиграването на сценки не е по вашия усет и оставате правилни на положителното остаряло сядане в комфортен стол и четенето, на която и да е книга от библиотеката, тогава рекомендацията ми е следната. „ Красавицата и Звярът “.

Не, не, нямам поради да намерете заплашителен и окосмен, само че със златно сърце, воин, който да ви отвлече в подмяна на родителите ви и да ви затвори в луксозен палат с говореща посуда. Е… в случай че желаете, може да се пробвате, само че в наши дни говорещата посуда е сложна за наемане. Говоря за невероятната, неуместна, прелестна и необятна библиотека в замъка на Звяра. За сходно нещо си заслужава да станеш милиардер.

8. Трябва да си купим бар!

Нужно ли е да споделям повече…

9. Не е за всеки, само че все пак…

В живота на всеки милиардер идва миг, в който към този момент нищо не му наподобява вълнуващо. Веднъж, щом премахнеш лимита на паричните граници, всичко наподобява прекомерно елементарно и налично. Нека всички милиардери, които са достигнали този стадий, да се огледат за ентусиазъм към братята си по пари Брус Уейн, скрито прочут като Батман, и Тони Старк, общоизвестен като Железния човек. Мммм, май имаше и още някой… А, да! Здравей, Илън Мъск! Правиш го тъкмо, както би трябвало!

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР