Често хората си поставят за цел да се отърват от

...
Често хората си поставят за цел да се отърват от
Коментари Харесай

Хранене при диабет тип 2

Често хората си слагат за цел да се отърват от непотребните килограми. Има едно заболяване обаче, при което е наложително да постигнеш този резултат, като сполучливо нормализираш персоналното си тегло. Това е така наречен диабет вид 2. При него тялото не може да употребява дейно личния антидиабетен хормон.

Най-основните фактори за поява на болестта са генетичната предразположеност, наднормено тегло, затлъстяване, високият банкет на мазнини и калории, невисок банкет на фибри с храната, липса на задоволително придвижване, както и напредването на възрастта.

Най-основното при битката с този вид диабет е спазването на верен хранителен режим.

 Зеленчуци при диабет

Всекидневния банкет на храна би трябвало да се раздели на здравословните дози – 3 съществени хранения с 2 междинни закуски. Редовното и регулярно хранене понижава глада, като покачва кръвната захар след нахранване.

Добре е да се ограничи на половина приема на самун и тестени произведения, ориз, картофи, зърнени храни, плодове, варива, както и нетлъсти меса и риби, мляко и млечни артикули.

Ако е безусловно неотложно да отслабнете, а в множеството случаи е по този начин, за най-хубави и скоростни резултати избягвайте мазнини, като масло, зехтин, олио, салами, овче сирене, топено сирене, балкански кашкавал, тлъсти меса и риби, консервирани меса и риби, пържени картофи, сосове, ядки, както и всевъзможен тип алкохол.

Абсолютно неразрешени са захарта и захарните произведения – от шоколада до безалкохолните със захар. Имайте в поради, че даже натуралните сокове съдържат захар, добавена от самия плод. Намалете до най-малко и използването на сол.

Когато купувате храна за диабетици, доста деликатно четете наличието. Често те съдържат фруктоза и сорбитол, които са „ скрити “ захари. В някои случаи тези храни са богати и на мазнини.

Какво да ядем диабет вид 2

 Плодове при диабет

В диетата при диабет вид 2 свободно могат да се включат неограничени количества зеленчуци. Най-добри са домати, краставици, зеле, спанак, салатите, лукът, морковите и други

Свободно могат да се одобряват и чай, кафе, доматен сок, питиета с изкуствени подсладители като захарин и нутрасуит, чиято здравословна изгода обаче е потвърдено оскъдна.

Тези храни съдържат малко или даже не съдържат калории. От друга страна, зеленчуците са богати на фибри и доставят нужни за организма витамини.

При приготвянето на храната при диабет вид 2 е позволено потреблението на друго подправки за възстановяване на усета ѝ.

Това са главните насоки за хранителния режим при диабет вид 2. За по-подробен режим се обърнете към лекуващия си доктор.

Разгледайте нашите подобаващи оферти за вкусни:

- основи ястия за диабетици;

- сладкиши за диабетици;

- десерти за диабетици.

- бисквити за диабетици.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР