Често говорим за алкохола, прекаляването с него и вредите, които

...
Често говорим за алкохола, прекаляването с него и вредите, които
Коментари Харесай

Ползите от умерената консумация на алкохол

Често приказваме за алкохола, прекаляването с него и вредите, които си предизвикваме. Но в множеството случаи казусът е в изпитото количество. А когато консумираме спиртните питиета умерено, можем да извлече техните позитиви за здравето ни.

По-дълъг живот

Знаем, че прекаляването с алкохола може да стане причина за болести, които да съкратят фрапантно живота ни. Но умерената консумация има тъкмо противоположния резултат, настояват три проучвания на учени от испански университети.

След 12-годишно наблюдаване на доброволци е открито, че няколко чаши вино на седмица усилват продължителността на живота с до 25% спрямо тези, които изобщо не използват спиртни питиета.
 Снимка 451604

По-здраво сърце

Алкохолизмът е една от главните аргументи за редица сърдечно-съдови болести. Но в случай че потреблението на алкохол е по-скоро необичайност, в сравнение с всекидневие, тя понижава риска от исхемичен удар, както и от запушвания на кръвоносните съдове.

Умерените фенове на спиртните питиета имат и доста по-малък късмет да развият коронарна болест от тези, които си разрешават постоянно да прекаляват. Защитният резултат на алкохола се състои в това, че предотвратява образуването на съсиреци, чието постигане до сърцето може да бъде съдбовно.

Диабет

С разнообразни проучвания е потвърдено, че умерената приложимост на алкохол води до доста понижаване на риска от диабет вид 2, спрямо този при алкохолиците или цялостните въздържатели.

Мъжка фертилност

Алкохолът в огромни дози е палач на плодовитостта и при мъжете, и при дамите. Според миналогодишно проучване на италиански учени, мъжете, които пият по седем напитки на седмица имат по-добри оплодителни качества от тези, които употребяват две-три или повече от осем.
 Снимка 451601

Настинки

Алкохолът в огромни количества ни дехидратира и намалява имунитета, което са предпоставки за по-често разболяване. Умереното пиянство обаче може да ни защищити от настинки.

Важно конкретизиране е, че не трябва да пушим, с цел да бъде този резултат налице. А най-осезаем е при консумация на вино, изключително алено, тъй като то е богато на антиоксиданти, които не защищават от свободните радикали, написа Insider.

Деменция

Според дългогодишни проучвания със стоици хиляди участници, които стартират още от 1977г., умерената консумация на алкохол редуцира риска от развиването на Алцхаймер и деменция с към 23%.

Това се дължи на обстоятелството, че дребното количество алкохол поддържа мозъчните кафези и им оказва помощ да се оправят с психическото натоварване, на което сме изложени непрекъснато.
 СЗО, Русия и по какъв начин спадът в потреблението на алкохол се отразява на продължителността на живота
Руснаците към този момент пият по-малко и живеят по-дълго

Нека вземем образец

Психично здраве

Според проучвания по тематиката, умерената консумация на алкохол ни прави по-щастливи и безгрижни, до момента в който прекаляването може да докара до меланхолия.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР