Често големите компании са определяни и като най-големите замърсители в

...
Често големите компании са определяни и като най-големите замърсители в
Коментари Харесай

McDonald`s, Ford и как ще си партнират в борбата с пластмасата

Често огромните компании са определяни и като най-големите замърсители в международен мащаб. Именно болести непрекъснатите обвинявания към тях, те подхващат разнообразни тактики, с които да подобрят имиджа си, а и да дадат своя принос към опазването на околната среда.

В първите дни на декември автомобилният производител Ford разгласи извънредно партньорство с веригата за бързо хранене McDonald`s. В основата му е концепцията за понижаване на детайлите в колите, създадени от пластмаса, която е замърсител номер едно.

Вместо от нея, някои елементи от колите на Ford, които го разрешават, ще се създават от биопластмаса. А за нейното основаване компанията ще изкупува от McDonald`s остатъчния материал от изпичането на кафените зърна - тяхната тънка обвивка.

Той се загрява, смесва се с пластмаса и други детайли, с цел да се сътвори финалният артикул - пелети, които се моделират във формата на разнообразни автомобилни елементи. Така този другояче излишен боклук ще се трансформира в суровина, от която могат да се вършат фарове да вземем за пример.

От Ford не пропущат да се похвалят, че биопластмасата е даже по-добра като устойчивост и по-лека от употребяваната до момента. Компанията има за цел в идващите години да внедри сходни устойчиви материали при производството на от ден на ден елементи за своите коли. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР