Често децата ставата най-голямата жертва на раздялата между родителите в

...
Често децата ставата най-голямата жертва на раздялата между родителите в
Коментари Харесай

Децата след раздялата – как да ги поделим

Често децата ставата най-голямата жертва на раздялата сред родителите в разногласието по какъв начин да ги поделят.

Александра Саркизова от Варна не е виждала 7-годишната си щерка Дария от 26 септември. Тогава бащата – Александър Младенов , наследник на прочут български футболен активист, е отвел детето в София. Двамата нямат брак, разделят се и живеят в разнообразни градове, като в началото детето остава при майка си във Варна.

„ На 26 септември пристигна във Варна и взе детето и повече не съм го виждала. Неговите доводи са, че аз съм постъпила по този метод. Това не е правилно, бяхме в 3-месечни договаряния с юристи по какъв начин той се вижда с детето – режимът трябваше да е оптимално благоприятен”, сподели пред bTV Александра Саркизова.

В момента 7-годишната Дария е в къщата на родителите на бащата. Майката я чува единствено по телефона – сред 5 и 6 часа вечерта, когато бащата позволи.

Саркизова се е обърнала за помощ към всички институции – полиция, прокуратура, държавна организация за протекция на детето, само че подпомагане не е получила. Подала е сигнал в прокуратурата, че детето ѝ е отвлечено.

Свързахме се с бащата Александър Младенов – той два пъти отхвърли да застане пред камерата и съобщи, че ще приказва единствено в съда.

„ Не познавам съответния случай, само че считам, че в тази ситуация някой не си прави работата… Дано не стане като случая с Виола и след това Сотир Цацаров да се извинява. Този родител би трябвало да бъде респектиран със силата на закона по подобен метод, че да не му хрумва повече да не дава на детето да вижда другия родител – на такива родители могат да бъдат лимитирани правата или да бъдат лишени от права – по едно бързо производство”, разяснява юрист Георги Богданов .

По думите му сходни случаи остават един неприятен спомен за родителите, само че за децата са контузия за цялостен живот. Адвокатът предизвести, че в сходни случаи може да се лишават родителските права и на двамата родители.

Галя Атанасова от Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) посочи, че по проблема работят два отдела за протекция на детето – във Варна и в София, които се пробват да проведат диалози и с двамата родители. Тя също подсети, че при сходни случаи за детето контузията е в дълготраен проект.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР