Често чуваме за музиканти и хора от света на киното,

...
Често чуваме за музиканти и хора от света на киното,
Коментари Харесай

Книги, написани под въздействието на наркотици

Често чуваме за музиканти и хора от света на киното, които са имали алъш-вериш с наркотиците. Но когато става въпрос за писатели, тази страна от творчеството им нормално не е по този начин известна. Bright Side споделя за няколко известни писатели, написали класическите си творби, до момента в който са били пристрастени към упойващите субстанции.

Стивън Кинг през 80-те

Стивън Кинг в никакъв случай не е крил обстоятелството, че доста от творбите му са написани под въздействието на кокаин. В доста случаи той даже не помни, по какъв начин ги е писал. В изявление за „ Ролинг Стоун “ писателят споделя, че е употребявал кокаин от 1978 до 1986 година и в това време е написал към 10 романа. Сред тях са „ То “, „ Тъмната кула “, „ Гробище за домашни любимци “, „ Сблъсък “ и други

Кен Кеси и неговият LSD клуб

През 1959 година Кеси работи в психиатрична болница (спомените за това прекарване са отчасти употребявани в „ Полет над кукувиче гнездо “) и взе участие в редица опити, свързани с въздействието на LSD върху човешкото тяло. През 1964 година той прави същинска психеделична гражданска война в Съединени американски щати, когато основава общността Merry Pranksters, която разпространява LSD.

Жан-Пол Сартр и неговата диета

Според Ани Коен-Солал, написала биографията на огромния екзистенциалист, неговата ежедневна диета е била: 2 опаковки цигари, няколко лули с тютюн, 1/4 бутилка корав алкохол, 200 мг амфетамини, 15 грама аспирин, пакет барбитурат и към 20 кодран (смес от амфетамин и аспирин). Писателят умира на 74 години.

Руски писатели в годините на НЕП 

Любопитен факт: в постреволюционна Русия е било по-лесно да си набавиш кокаин, в сравнение с бутилка водка. Не е имало правила или закони, които да го не разрешават. Можел е да се купи даже по магазините. Оттук евентуално идва митът, че най-дългият романс, който е имал Владимир Маяковски, е бил този с кокаина.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР