Често чуваме и виждаме известни брандове, в чиито имена са

...
Често чуваме и виждаме известни брандове, в чиито имена са
Коментари Харесай

Какво означават цифрите в Chanel №5 и други известни брандове

Често чуваме и виждаме известни марки, в чиито имена са вплетени разнообразни числа. Приемаме ги като безусловни и даже не се замисляме за какво са там, какво значат? Ето в резюме разшифроването на кодовете в някои от най-прочутите международни марки.

Chanel «No. 5»?

Коко Шанел упълномощила на своя парфюмерист Ърнест Бо да сътвори напълно нов мирис. Когато завършил, той показал на мадам Шанел десет различни аромата. Тя избрала петия от тях, откъдето идва и името на именитата класика в парфюмерията. За отбелязване е също по този начин, че 5 е било любомото число на Коко Шанел. Датата на формалната премиера на парфюма също е под знака на тази символика – 5.5. 1921 година.

Heinz/ 57 varieties?

Компанията Heinz особено се гордее със своя сос «57 varieties», без значение, че създава още хиляди други разнообразни артикули. Какво общо има цифрата 57 с цялата тази история? Обяснението е напълно прозаично – създателят на компанията Хенри Хайнц, считал 57 за щастливо число. Към момента на основаването на този сос, компанията вече произвеждала и продавала над 60 типа други сосове.

Porsche 911?

Всичко потегля от нормалното за автомобилните производители техническо обозначаване на другите серии коли. През 1964 година компания взема решение краткотрайно да отбелязва другите генерации от един модел с три числа. Първоначално концепцията била автомобилът да се казва Porsche 901. Конкурентът Peugeot обаче възразява, че обозначаването на коли с трицифрен показател с нула в средата е нейна запазена марка. Тогава Porscheпросто заменя «0» с «1».
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР