Често чуваме, че засаждането на дървета е най-ефективният метод за

...
Често чуваме, че засаждането на дървета е най-ефективният метод за
Коментари Харесай

Германия регистрира рекордни загуби на горски масиви

Често чуваме, че засаждането на дървета е най-ефективният способ за преодоляване на затоплящия се климат.

Какво става обаче, когато дърветата стартират да измират всеобщо, точно поради повишаващите се температури и измененията, които настъпват паралелно с тях?

Именно пред такава алтернатива е изправена Германия, където от началото на 2019 година са изчезнали горски масиви с повърхност от над 200 000 футболни стадиони, написа The Guardian.

Основните аргументи за това са температурите, продължителните суши и неочакваните мощни стихии, които изкореняват дървета, нашествието на вредители и разнообразни типове гъбички.

За немците казусът е от особена значимост, заради смисъла, което нацията отдава на горите си.

В немския фолклор гората заема съществена роля като най-висша обител, където всеки може да откри покой, отбрана и прехранване.

Немският министър на земеделието Джулия Кльокнер даже е поискала 500 милиона евро от фонда на държавното управление, които да бъдат вложени в преодоляването на загубите.

Според данни на министерството, тази година в Германия са паднали до 200 литра по-малко превалявания на квадратен метър, в сравнение с нормално, като се оповестява, че страната не е виждала сходна суша от 50 години насам. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР