Често чуваме, че в следващите съвсем малко години всичко около

...
Често чуваме, че в следващите съвсем малко години всичко около
Коментари Харесай

Pampers пуска пелени с Wi-Fi и специална камера за бебета

Често чуваме, че в идващите напълно малко години всичко към нас ще бъде обвързвано с мрежата - домакинските уреди, облеклата, колите, а наподобява даже и бебешките пелени.

Вчера най-големият производител на пелени в света Pampers показа системата си Lumi, която обезпечава безжична връзка сред пелените и сървърите на компанията.

По средата на нея са родителите, които могат елементарно и бързо да наблюдават какво прави бебето им, каква е температурата на тялото му и към него, какъв брой са омазани пелените му и цялостен куп други неща.
 Снимка 434747

Системата Lumi е формирана от специфични датчици, които се прикачват към пелената и предават информация посредством Wi-Fi сигнал.

Към тях има и специфична камера, създадена от Logitech, която обезпечава 1080р картина в действително време, има вграден термометър и микрофон, и се интегрира със датчиците, които споменахме.
 Снимка 434746

Lumi не работи с всички модели на Pampers или пелени на други компании, само че от Pampers обезпечават абонаментен проект за доставка на пелени, когато датчиците засекат, че запасите свършват.

Цялата информация, която събира Lumi отпътува непосредствено за сървърите на Pampers, където тя се съхранява, проучва и така нататък, а родителите получават профил за достъп към нея, тъй че да могат да наглеждат индикаторите на бебето си.

Не знаем какъв брой тъкмо ще коства Lumi, само че се чака да се появи на пазара още тази есен, като към този момент даже има и лист с предварителни поръчки за комплекта.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР