Честно сме ставали свидетели как в дамския тенис тийнейджърките бързо

...
Честно сме ставали свидетели как в дамския тенис тийнейджърките бързо
Коментари Харесай

По стъпките на Джокович: 14-годишен талант дебютира на ATP турнира в Белград

Честно сме ставали очевидци по какъв начин в дамския тенис тийнейджърките бързо съумяват да намерят мястото си в женския Тур и съвсем незабавно са способни да побеждават одобрените имена и да печелят най-големите трофеи. При мъжете нещата не стоят тъкмо по този начин, тъй като юношеските шампионата са надалеч по-малко изискващи откъм физика и разликата с професионалния тенис е голяма. Точно заради тази причина значително играчи навлизат след своята 30-годишнина в най-продуктивния си интервал и малко на брой младоци имат силите да побеждават постоянно против към този момент потвърдените тенисисти.

Вчера обаче станахме очевидци на самобитен казус, тъй като 14-годишен състезател записа дебюта си в ATP Тура. Става дума за швейцареца Стефан Джосич, който прави необикновен възторг при подрастващите и тази година е спечелил всеки един от десетте си мача на юношеско равнище. Джосич неотдавна се трансформира в Европейски първенец за възрастовата си група и тези условия се оказаха задоволителни за уредниците на Serbia Open, които възнаградиха гения с " уайлд кард " за присъединяване в шампионата.

Разбира се, незабавно можем да се досетим, че младежът е от сръбски генезис и е голям почитател на Новак Джокович, с който даже наскоро имаше опцията да тренира и очевидно е съумял да поддържа положителните си връзки със международния номер едно, тъй като конкуренцията в Белград е под голямото въздействие на Ноле, както и брат му Джордже, чиято роля е на турнирен шеф.

Всъщност младежът е първият тенисист роден през 2007-а, за който до момента е бил вероятен дебют на най-голямата сцена в спорта. В последна сметка Джосич не може да пренапише историята, трансформирайки се в най-младия играч с ATP победа и отстъпи на старта с 1:6 2:6 от италианеца Франческо Коболи, единствено че може само да черпи положителен опит от изживяното в сръбската столица. Сегашният връх пък е владеене на някогашния треньор на Григор Димитров - Франко Давин (15 години и 1 месец).

The European under 14 junior champion Nikola will make his pro debut at 14. The wild card will play against Cobolli in the qualies of Belgrade ATP 250.

The youngest ATP match winner (main draw, not qualies) is Franco Davis. He was 15 years, 1 month at the time.
— Lorenzo Ercoli (@Ladal17)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР