Честито на моя приятел Доналд Туск! Убеден съм, че под

...
Честито на моя приятел Доналд Туск! Убеден съм, че под
Коментари Харесай

Избраха Доналд Туск за председател на Европейската народна партия, Борисов го поздрави

" Честито на моя другар Доналд Туск! Убеден съм, че под неговото управлението Европейската национална партия освен ще продължи да бъде водещата партия в Европа, а и ще разшири даже повече своето въздействие. Респект и почитание към Жозеф Дол, който постоянно ни е помагал и подкрепял. ", по този начин разяснява във Facebook министър председателят Бойко Борисов изборът на Доналд Туск за новия ръководител на ЕНП.

Вчера настоящият ръководител на Европейския съвет получи поддръжката на 93% от делагатите по време на конгреса на ЕНП в Загреб. Така Туск става първият източноевропеец, който ще оглави най-голямата партия в Европейския парламент.

Самият Туск съобщи, че ще се бори против автократите и популистите, съобщи Франс прес.

" В никакъв случай не можем да изоставим сферата на сигурността и на реда на популистки политици, на манипулатори и на автократи, които карат хората да имат вяра, че свободата не е съвместима със сигурността ", съобщи Туск.

В едвам прикрита офанзива против унгарския министър председател Виктор Орбан, Туск напомни рецесията с мигрантите през 2015 година и съглашението, подписано след стотици членове на договаряния сред Европейски Съюз и Турция за понижаване на миграционните потоци.

" Някой различен също работи доста, само че единствено с цел да отбрани своя метод на показване на нещата, да издигне ограда и билбордове с антиимигрантска агитация ", съобщи Туск.

Отношенията сред партията ФИДЕС на Орбан и ЕНП се обтегнаха в последните месеци. След популистки изказвания и акции против Брюксел, ЕНП суспендира участието на тази групировка. Някои даже настояха ФИДЕС да бъде изключена от партийните редици.

Унгария построи през 2015 година отчасти електрифицирана ограда около границите си, с цел да прекъсне пътя на мигрантите. Оттогава Будапеща не спря да стяга антиимиграционното си законодателство с цената на възходящ конфронтация с европейските институции.

" Няма да пожертваме такива полезности като гражданските свободи, правовата страна и почтеното обществено държание, на олтара на реда и сигурността ", сподели Туск.

Нека всички се обединим на по този начин значимото политическо полесражение, от едната страна безотговорните популистки партии, от другата - нашата виновна национална партия, прикани той

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР