Честито, Любо! Сигурен съм, че работата ти ще е повече

...
Честито, Любо! Сигурен съм, че работата ти ще е повече
Коментари Харесай

Световният волейбол ръкопляска на Любо Ганев

„ Честито, Любо! Сигурен съм, че работата ти ще е повече от сполучлива! Във всичко си по този начин!

Думите са на доктор Ари Граса, президент на международната волейболна федерация FIVB. Бразилският необут позвъни по телефона на Любо Ганев минути, откакто международните медии разпространиха новината, че 210-сантиметровият колос е новият началник на родния волейбол.

„ България постоянно е била измежду най-коректните сътрудници на FIVB – продължи в диалога доктор Граса. – Тепърва ще имаме планове. “

На олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година членът на МОК събра цялото си семейство за фотография с Ганев. „ Срещу този нападател никой не е имал късмет в историята “, напомни на семейството доктор Граса, който самичък е бил волейболист. По-късно у нас Любо върна комплимента и му подари пред медиите своята книга „ Светът от високо “, написа Trud.bg.

Бразилецът даже не се довери на никой от многочислените фотографи! Сам настрои мобилния си телефон, с цел да бъдат фотосите от „ най-висока класа “.

Поздравите към Ганев за избора на нов президент от чужбина продължиха от обичаната му Италия. Въпреки голямата рецесия с ковид Пиетро Бруно Катанео, президент на федерацията, изпрати депеша по електронната поща, откакто първо по телефона се обади за персонално.

„ Скъпи господин Ганев, скъпи Любо, президентът на Италианската волейболна федерация господин Катанео, генералният секретар господин Рабити, двамата вицепрезиденти господин Манфреди и господин Билато, както и целият ръб на шефовете желаят да изкажат най-топли поздравления за избора Ви на президент на българската федерация. Сигурни сме, че Вашият опит и умения ще изведат българския волейбол до огромни триумфи. Очакваме напълно скоро да се срещнем персонално и още един път приемете нашите поздравления “, написа в писмото.

Йоанис Варвутас, началник на гръцкия волейбол, също прати депеша, в която се обърна към своя сътрудник със „ Скъпи Лумбо “. От името на цялата италианска лига привет прати нейният началник Масимо Риги.

Още в петък поздравленията от България заваляха към Ганев. Първи по телефона му звънна инж. Данчо Лазаров, досегашният началник на федерацията. Той не участва на изборното заседание. „ Честито, Любо “, поискал Лазаров. Той не пристигнал, тъй като имал персонални каузи и тъй като това бил конгрес на Ганев.

Борец №1 на ХХ век свободната битка Валентин Йорданов даде старт на поздравите от другите спортове. От Маями звънна най-великият ни футболист за всички времена Христо Стоичков. От „ Пура Браса “, фамозното българско заведение на барселонския площад „ Пласа Каталуния “ се обадиха мениджърът Лъчезар Танев и предприемачът Илиян Пенев. На опашката беше и един от най-успешните баскетболни треньори Константин Папазов. В края на деня публично му честити и спортният министър Красен Кралев, който не крие мощните си пристрастия към волейбола.

Огромен беше описът и на поздравленията от международни светила в треньорството, работили с Любо – Раул Лозано, Алесандро Пироли, Драган Нешич, Коста ХАритонидис, Камило Плачи, Фернандо де Джорджи.

„ Благодаря на всички за голямата поддръжка и доверие – възкликна Любо Ганев. – Знам, че пред мен има огромно предизвикателство и съм подготвен да го поема. В тежките времена на рецесия дано всички си останат вкъщи, оправят персоналните си неща и съберат мощ. Събранието трябваше да го има, с цел да не остане три месеца федерацията в безтегловност. Предстои ни безпределно доста работа и би трябвало да сме изцяло подготвени за нея. “ /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР