Честито Благовещение, дъще моя! Старите хора казват, че пролетта идва

...
Честито Благовещение, дъще моя! Старите хора казват, че пролетта идва
Коментари Харесай

Благи думи за Благовещение: Бъди благословена, дъще!

Честито Благовещение, дъще моя!

Старите хора споделят, че пролетта идва на Благовец, когато дохвърчат лястовиците и закукат кукувиците, а хората се хващат за зелено. 25 март е мил ден, в който човек не усеща болежка и раните заздравяват. На този ден хората не трябва да се карат и би трябвало да внимават доста с какви думи се обръщат един към различен. Хубаво е, в случай че са били скарани през отминалите дни, да се сдобрят. Благата дума стопля сърцата, разгаря поизстиналото огнище, лекува всевъзможни рани и порти отваря.

“ “Бягайте змии и гущери, днеска е Благовец! ” ”

Благо да ти е на душата, на езика, на очите, на сърцето, дъще моя! Благословен ден, мое момиченце-кокиченце! Благословени дните ти!
Извинявай, цялостен живот се пробвам да бъда богатства, само че от време на време не ми се отдава! Много доброта към теб да има, слънце и усмивки в душата ти! Радвам се, в случай че си се почувствала добре, тъй като както си прекараш деня през днешния ден, по този начин ще продължи живота ти цяла година. Това е ден с обръщение към хората да пречистят душите си и да се замислят върху делата си.

“Бъди благословена, дъще! ”

Розалия Вичева взе участие в играта на Hera.bg.

Участвай и ти в играта и можеш да спечелиш качествена българска био козметика.





Благодарим на всички взели участие - на 25 март 2017 година играта ни приключи!
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР