Честити 144 години свободна България! Честит празник на всички български

...
Честити 144 години свободна България! Честит празник на всички български
Коментари Харесай

Министър Заков: Българската армия ще бъде винаги гарант на териториалната цялост и суверенитета на България

Честити 144 години свободна България!

Честит празник на всички български военнослужещи и цивилни чиновници от системата на Министерството на защитата и Въоръжените сили. В сложни времена живеем, само че е доста значимо да бъдем единни. Българската войска ще остане и ще бъде постоянно поръчител на териториалната целокупност и суверенитета на Република България. С тези думи министърът на защитата Драгомир Заков честити през днешния ден Националния празник на Република България.

Военнослужещите и цивилните чиновници от Българската войска бяха поздравени и от началника на защитата адмирал Емил Ефтимов. „ Благодаря за всеотдайния труд и за отговорността “, сподели той и се обърна особено към военнослужещите, които са на бойно дежурство, на вахта, на бойния пост. „ Това е нашата специалност, това е нашето обвързване и поисквам здраве на всички, с цел да ги изпълняваме отговорно в името на България “, съобщи адмирал Емил Ефтимов.

В церемонията по издигането на националния байрак, която се организира пред паметника на Незнайния боец в София, участваха също президентът и висш главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерите Калина Константинова и Корнелия Нинова, кметът на София Йорданка Фандъкова, министри, депутати, висши офицери от Въоръжените сили, духовници, представители на дипломатическия корпус и на военнопатриотични организации, доста жители.

Българският трикольор беше повдигнат под звуците на химна на Република България. В чест на Националния празник беше създаден артилерийски салют от 20 залпа.

Президентът Румен Радев постави венец – знак на единството на нацията, пред Паметника на незнайния боец. Заедно с вицепрезидента Илияна Йотова, министъра на защитата Драгомир Заков и началника на защитата адмирал Емил Ефтимов отдаде респект пред починалите за национално избавление и обединяване.

Церемонията приключи с церемониален марш на представителните роти на Националната гвардейска част, които минаха със знамената-светини. В тържествения обред взе участие Гвардейският внушителен духов оркестър.

По мотив Националния празник в 12.00 ч. беше осъществена тържествена промяна на почетния гвардейски часовой пред формалния вход на постройката на Администрацията на президента, а вечерта от 18.30 ч. на площад „ Народно заседание “ в столицата ще се организира тържествената инспекция (заря).

Военнослужещи от Българската войска през днешния ден участваха в честванията във връзка 144-ата годишнина от Освобождението на България в цялата страна. Те отдадоха воински почести на героите, починали за свободата на Родината.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР