Честит празник на словото, книжовността и съзиданието! 27 години преди

...
Честит празник на словото, книжовността и съзиданието! 27 години преди
Коментари Харесай

Фандъкова към учениците: Не позволявайте смартфоните да управляват живота ви!

Честит празник на словото, книжовността и съзиданието! 27 години преди Освобождението на България, нашите възрожденци стартират да честват великото дело на Светите братя Кирил и Методий. И както написа в своите мемоари българският преподавател Йоаким Груев „ от година на година тържественото празнуване се заключи из цяла България и от учебен празник, какъвто беше първоначално, доближи до повсеместен, национален Великден”. Това сподели в приветствено си слово на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова пред паметника на Светите братя Кирил и Методий в София.

"Тази “Великденска тържественост” на деня, както по-късно ще я назова Иван Вазов, се усеща и през днешния ден. 24 май е нашият образован Великден. Тържество на знанието като мощ и духовно единение, като общ вербален хоризонт, който ни прави народ с бъдеще. Голямата цел, която стои зад всички спомагателни финансови средства за заплати, за курсове за подготовка, за съвременни класни стаи и съоръжение, зад всички нови образователни стратегии – е да възродим учителската специалност като задача. Да върнем оня заряд, който българските учители постоянно са имали - на водачи, които водят, които демонстрират направления, които откриват хоризонти както пред нашите деца, по този начин и пред нас като нация ", сподели Фандъкова.

Кметицата се обърна към учениците:

"И вие, скъпи възпитаници и деца, станете съучастници в това откривателство, в което ще научите най-важното - какви желаете да бъдете. Знаещи, непримирими, само че положителни хора, смелчаци, които държат на думата си, откриватели, които строят фантазиите си. Запомнете, смарт телефоните не са по-умни от вас! Нито могат повече от вас! Не им давайте да ръководят живота ви! Модерният виртуален хейт не ни прави нито знаещи, нито същински сериозни. Думите, които имат силата да трансформират, са в общуването, което основава общественост на съзидание, на шерване и на строеж ", сподели още Фандъкова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР