Честата употребата на газирани напитки сред възрастните увеличава риска от

...
Честата употребата на газирани напитки сред възрастните увеличава риска от
Коментари Харесай

Учени: Пийте вода, а не газирани напитки и плодови сокове

Честата използването на газирани питиета измежду възрастните усилва риска от нарушавания на липидния метаболизъм, демонстрира изследване, оповестено в списанието на Американската сърдечна асоциация.

Учени от университета Тъфтс откриха, че хората, които употребяват газирана вода всеки ден, имат 98% по-висок риск от развиване на една от опциите за дислипидемия - намаление на равнищата на липопротеин с висока компактност или „ добър холестерол " от тези, които пият газирани питиета доста по-рядко. Също по този начин е по-вероятно те да се окажат с висок общ холестерол след години.

Учените са стигнали до това умозаключение, наблюдавайки участници в опита на междинна възраст в продължение на дванадесет години.

" Резултатите демонстрираха, че честата консумация на подсладени или газирани питиета - сода, лимонада или плодов сок - с възрастта може да способства за появяването на нарушавания в липидния метаболизъм. Въз основа на това има смисъл да спрем потреблението им, с цел да поддържаме здравословен холестерол в кръвта си ", отбелязва един от създателите на проучването Никола Маккеоне.

Диетолозите предлагат да утоляваме жаждата си с елементарна вода и да консумираме пресни плодове вместо плодови сокове.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР