Честата консумация на чипс може да нанесе непоправими щети върху

...
Честата консумация на чипс може да нанесе непоправими щети върху
Коментари Харесай

Ето кой продукт може да нанесе големи вреди за здравето

Честата консумация на чипс може да нанесе непоправими вреди върху здравето ни. Чипсът може да съдържа канцерогени, които предизвикват деменция и малоумие, предизвестява диетологът Елена Соломатина.

Тя показва, че чипсът има единствено празни калории, Класически пакет чипс със сол съдържа 158 калории, само че вътре няма витамини или минерали. Наличието на сол в него може да „ токсини " тялото с натрий, което спомага за развиването на хронично високо кръвно налягане и по този начин усилва риска от поява на исхемична болест на сърцето, инсулт и инфаркт.

„ Ранното стареене, което се демонстрира с бръчки по кожата, ранното намаляване на тялото е резултат от пърженето на чипса в масло. Освен това маслото не постоянно се сменя след първата партида ", споделя Соломатина. Лекарят предизвестява, че по време на пържене в остаряло масло в чипса се образуват канцерогени, огромен брой свободни радикали, които унищожават сърдечно-съдовата система, водят до деменция.

Специалистът поучава да не ядете чипс повече от един път месечно и предлага да го приготвяте вкъщи в рафинирано растително или зехтин, като го сменяте след всяка порция.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР