Чест прави на тези лидери, които се събраха в тази

...
Чест прави на тези лидери, които се събраха в тази
Коментари Харесай

Плевнелиев: Наблюдаваме разрушителна сила, която помита демокрацията в България, очаква ни тежък сценарий

Чест прави на тези водачи, които се събраха в тази зала, макар разликите си, да търсят общи решения. Поне дадоха поръчка и успокоиха по някакъв метод хората. Това разяснява пред Българска национална телевизия президентът от (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев във връзка срещата на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и БВ.

" Отново сме очевидци на тежко разделяне, на политика, каквато не сме си мислели, че може да има. Докарахме го до такава степен, че водачът на политическа партия и министър-председател, който обясняваше по какъв начин е " А тимът " на България и е направил държавно управление на почтените, арестува нелегално пред цялата нация опозиционен водач ", разяснява Плевнелиев.

По думите му следим разрушителна мощ, която опустошава демокрацията в България и ни чака тежък сюжет.

" Според мен последният късмет ще бъде на идващите избори и откровено ще се надявам България да има постоянно държавно управление и парламент, които да взимат виновни решения. Считам, че от всичко, което чета, виждам и чувам, се задава един сюжет на локални избори, комбинирани с не един и два референдума ", сподели Росен Плевнелиев.

Той засяга референдума за еврото, който съгласно него ще остави България в " периферията на Европа " и възможен референдум за президентската република, който по думите му ще унищожи механизмите на демокрацията.

" За мен президентската република ще е краят на нашата народна власт. Ще изтъквам президента Желев - демокрацията се базира не на мощни хора, а на мощни институции. За мен референдумите са нуклеарното оръжие на демокрацията ".

По думите на Плевнелиев за шеста поредна година от мандата си президентът Радев не е загатнал еврозоната, което значи, че за него тя не съставлява приоритет. Коментира още, че като финансов министър Асен Василев се е забавил с проекта за влизане в еврозоната.

" Очаквам идващия министър-председател да каже доста ясно: 1 януари 2024 година и никакво отричане от тази дата. България би трябвало да се качи на последния вагон на геополитическия трен на смяната, с цел да се засилим в вярната посока като другите страни. Ако не стане 2024 година, няма да стане и 2026 година "

Росен Плевнелиев изрази изрично мнение, че въглищните централи у нас би трябвало да бъдат затворени, само че по рационален и прогнозируем метод. Лично съм ходил в тези централи - те копаят не въглища, а тиня, разяснява той. Посочи още, че делът им в микса на българската енергетика е по-малък, в сравнение с в Германия или Полша.

" Нещо повече - виждаме в Германия по какъв начин се отварят нови въглищни централи - нещо, което, популярност Богу, в България не се случва. Вярно е обаче, че ще изгубим милиарди от предоговарянето на Плана за възобновяване поради популизъм ".

По думите му президентът Радев, Кирил Петков и други политици, " които са усетили попътния вятър през 2020 година " са споделили " не " на квалифицирания от държавното управление на ГЕРБ проект за възобновяване, с цел да го преработят.

" Така го преработват, че това, което е заложено за Стара Загора, като обективен преход в това число и нов микс, се трансформира в някакви странни акумулатори от остаряло потомство, доставени от някакви странни компании, които нищо не схващат от това. Следва грандиозният скандал " Джемкорп " и в последна идва трето поред (служебно) държавно управление, което със задна дата чертае някаква тактика, която да изясни по-скоро предишното, само че да не ни реши бъдещото ".

По думите му тактиката на кабинета, показана тази седмица, се пробва да легализира тези от предишното и не отбелязва, че България има опцията да се достави с нови източници на сила.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР