Чесновият сос е чудесно допълнение към пържените картофки, той е

...
Чесновият сос е чудесно допълнение към пържените картофки, той е
Коментари Харесай

Това е най-лесната рецепта за любимия ни чеснов сос

Чесновият сос е отлично допълнение към пържените картофки, той е пръв другар на пицата и на домашно приготвените дюнери.
Чесновият сос може да се съчетае отлично със зелена салата или пържени кюфтета, написа gotvach.bg.
Добрата вест за начинаещите готвачи е, че той се подготвя изключително елементарно и за него не се изискват никакви кулинарни умения. За приготвянето на базов чеснов сос ви трябват единствено кисело мляко (1 кофичка), майонеза (1 опаковка), чесън (2-3 скилидки), сол и няколко капки лимонен сок.Рецептата няма неточност: Зарибих всички колежки! Сега всяка заран хапваме към кафенцето чудните кифлички!

Киселото мляко се обърква деликатно с майонезата. Добавят се пресованите скилидки чесън, сол на усет и лимонен сок. Продуктите се объркват и се оставят за към час, с цел да се усвоят усетите и ароматите на съставките.

По предпочитание към соса може да добавите настъргано сирене, ситно нарязан свеж копър, щипка две черен пипер или даже синьо сирене.

Чесновият сос може да съхранява няколко дни в ледник, само че е належащо да имате поради, че усетът и ароматът му се ускоряват с времето, прекарано в хладилника.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР