Чеснов хляб с кашкавал – много вкусно Дори най-трудолюбивата домакиня

...
Чеснов хляб с кашкавал – много вкусно Дори най-трудолюбивата домакиня
Коментари Харесай

Чеснов хляб с кашкавал: Най вкусната закуска за мързеливи домакини

Чеснов самун с кашкавал – доста вкусно

Дори най-трудолюбивата стопанка има дни, когато въобще не желае да готви, а в хладилника няма никаква храна. В такива случаи идват на помощ предписания за бързи ястия от най-простите съставки, да вземем за пример препечени филийки с чесън. Те даже могат да бъдат приготвени от филийки от вчерашния самун, това пиршество ще се окаже не по-малко вкусно и засищащо.

Топлият благоуханен тост е чудесна опция на баналните утринни сандвичи. Разбира се, в случай че отивате на работа или на учебно заведение, по-добре е да не добавяте чесън, само че в случай че сервирате ястието на масата за закуска в неделя, пикантната съставна част ще бъде добре пристигнала. Също по този начин, тези филийки ще бъдт чудесна основа за сандвичии и разлчни канапета.

Необходими съставки:
самун – 1 бр.
кашквал – 150 гр.
масло – 100 гр.
чесън – 3 скилидки
зелени подправки
сол на усет

Приготвяне:
Почистете чесъна и го сложете в загрята на 180 градуса фурна за 10 минути. Оставете скилидките да се охладят и ги нарежете на дребни късчета, настържете кашкавала на едро ренде, нарежете зелените подправки на ситно. В бездънен съд смесете кашкавала, подправките, солта и чесъна. Нарежете хляба. Потопете филийките в разтопено масло и наредете частите в тава, покрита с хартия за печене. Нанесете сместа с чесъна отмерено върху частите и изпратете закуската в авансово загрята на 180 градуса фурна за 5-7 минути.

Когато кашкавалът се разтопи и частите самун придобият златист цвят извадете тавата от фурната и сервирайте на масата, колкото е допустимо по-скоро. Ако желаете, можете да добавите варено яйце, ще плучите една доста вкусна закуска.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР