Чешмата капе, щорите са развалени, а и тоалетното казанче не

...
Чешмата капе, щорите са развалени, а и тоалетното казанче не
Коментари Харесай

Под наем в Германия: какво е длъжен да ремонтира наемателят?

Чешмата капе, щорите са развалени, а и тоалетното казанче не е в ред: в случай че има някакви домашни проблеми, наемателите могат да се извърнат към хазаина си за помощ. Но кой би трябвало да извика майстора - и кой в последна сметка заплаща? Отговорите на тези въпроси постоянно пораждат разногласия, тъй като и един дребен ремонт може да излезе много безценен. " Затова наемателите е добре да си прегледат още един път контракта ", предлага Улрих Роперц от немския Съюз на наемателите. В напълно не всеки контракт има задоволително ясно разказани отговорности и освен това състояние наемателите не би трябвало да заплащат нито цент. Все отново - какво и по кое време би трябвало да се поеме от тях?

Ако в едно наето жилище се стигне до повреди или вреди, разноските по тях би трябвало да се поемат от наемодателя - той е задължен да поддържа жилището в добър тип, отбелязва " Зюддойче Цайтунг ". Но и наемателят има отговорности - в случай че става дума за по-дребни поправки. Принципно в контракта за наема се регламентира това, че наемателят би трябвало самичък да се оправя с дребните повреди - като да вземем за пример с капещата чешма. Но в случай че в контракта не е записано нищо сходно, наемодателят поема всичко.
Горна граница: 120 евро за ремонт
Коя щета е дребна? И коя е огромна? Малки са вредите, които не надвишават 120 евро. Това е и границата, която е призната от множеството съдилища в Германия (споровете сред хазаи и наематели в редица случаи стигат до съда), показва " Зюддойче Цайтунг ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР