Чешкото военно контраразузнаване обяви, че руското Главно разузнавателно управление (ГРУ)

...
Чешкото военно контраразузнаване обяви, че руското Главно разузнавателно управление (ГРУ)
Коментари Харесай

Прага разби банда руски хакери

Чешкото военно контраразузнаване разгласи, че съветското Главно разследващо ръководство (ГРУ) е употребило две компании в Прага за реализиране на хакерски офанзиви.
"Компаниите под прикритието на търговия с компютри, аксесоари и технологии са извършавали набези против уеб сайтове на институции в Прага. При интервенцията бяха конфискувани доказателства за хакерски офанзиви. Част от оборудването е било внасяно в Чехия и по дипломатически канали ", заяви представителят на службата за сигурност Ондржей Кундра.
Представителят на контраразузнаването уточни още, че при интервенцията са били арестувани осем души. "Част от тях са жители на Руската федерация, а друга - на нашата страна, само че родени в Русия и получили паспорти на Чешката Република. Ръководството на групата се е осъществявало от Москва и Санкт Петербург ", добави той.
Чешкото външно министерство стана жертва на хакерска офанзива през 2017 година Тогава бяха разрушени електронните пощи на доста чиновници на дипломатическата централа на европейската страна. "Мога да заявя с възможност от 99%, че разрушената група стои зад нападението ", уточни още Кундра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР