Чешкото правителство заяви днес, че замразява притежавани от Русия недвижими

...
Чешкото правителство заяви днес, че замразява притежавани от Русия недвижими
Коментари Харесай

Чехия замрази всички руски имоти в страната

Чешкото държавно управление съобщи през днешния ден, че замразява притежавани от Русия недвижими парцели в страната. Това е част от наложените от Прага наказания поради съветското настъпление в Украйна, съобщи Ройтерс.

Пресслужбата на държавното управление на страната членка на Европейския съюз сподели, че са наложени наказания и на съветска компания, следена от администрацията на президента Владимир Путин, която дава отговор за ръководството на активите на съветската страна в чужбина. В изказването не се загатва името на компанията. 

" Приходите от дейностите на компанията служат за директното финансиране на режима на Путин ", гласи изказването на държавното управление.

" Смятано от през днешния ден комерсиалните действия на компанията са противозаконни, както и заобикалянето и нарушаването на тази глоба, а активите на компанията в Чешката република се замразяват ", добавя пресслужбата на кабинета, откъдето означават, че на територията на Чехия въпросната съветска компания ръководи редица недвижими парцели, съобщи Българска телеграфна агенция.

Налаганите наказания по принцип не засягат дипломатическите представителства, прецизира чешката новинарска организация ЧТК, като се базира на министъра на външните работи Ян Липавски. Чешкият санкционен лист надвишава обсега на пакетите от наказания на Европейски Съюз, като включва шест други физически и юридически лица. Тази страна е един от най-големите поддръжници на Украйна, откогато Русия нахлу в прилежащата страна през февруари предходната година, отбелязва Ройтерс. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР