Чешкото правителство премахва повечето ограничителни мерки срещу COVID-19 от 1

...
Чешкото правителство премахва повечето ограничителни мерки срещу COVID-19 от 1
Коментари Харесай

Чехия премахва всички антикоронавирусни ограничения

Чешкото държавно управление отстранява множеството ограничаващи ограничения против COVID-19 от 1 март, а документите за имунизация към този момент няма да са наложителни за посещаване на заведения за хранене и други заведения от 18 февруари.

Това съобщи министър председателят Петр Фиала, оповестява Euractiv.

„ От 1 март ограничаващите ограничения ще бъдат доста малко – на процедура единствено носенето на защитни маски “, сподели Фиала.

Според него развиването на пандемията от COVID-19 е в сходство с прогнозите на специалистите, а броят на приетите в болница пациенти последователно понижава.

„ Всички имаме вяра, че тази вълна е зад тила ни “, сподели Фиала, имайки поради разновидността омикрон, който се популяризира в страната през последните седмици.

Освен това режимът на пандемична паника, който разреши на Министерството на здравеопазването на страната да вкара ограничаващи ограничения, скоро ще завърши.

От дирекция „ Обществено опазване на здравето “ приготвят още една смяна - от 1 март страната ще анулира указа, задължаващ жителите, които са били в контакт със инфектираните, да влизат в карантина. Сега такива хора би трябвало да...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР