Чешкото правителство планира да подкрепи приходната част на държавния бюджет

...
Чешкото правителство планира да подкрепи приходната част на държавния бюджет
Коментари Харесай

Чехия също планира цифров данък за мултинационалните компании

Чешкото държавно управление възнамерява да поддържа приходната част на държавния бюджет посредством въвеждането на специфичен налог за мултинационалните компании, оповестява министър председателят Андрей Бабис, представен от Reuters.

Плановете на централния бюджет за тази и идната година включват недостиг от 40 милиарда крони (1,76 милиарда долара), или 0,8 % от брутния вътрешен артикул (БВП) на година, спрямо подържания баланс или даже отбелязваните остатъци през последните години.

По-слабият напредък принуждава лявоцентристкото държавно управление да понижи разноските и да откри нови източници на доходи.

" Ще въведем дигитален налог за мутинационални компании, които вършат бизнес в Чехия, само че не са физически открити тук ", споделя Бабис в изявление, оповестено от всекидневника " Лидове вести ".

Бабис не е показал нито една компания, която би била наранена от налога, не е известно и на какво равнище би трябвало да се вкара, защото това към момента се договаря с финансовия министър Алена Шилерова.

Правителството също се пробва да осъществя някои спестявания, откакто Министерството на финансите понижи прогнозите за Брутният вътрешен продукт за идващите години.

То даже алармира, че обществените си финанси - които включват централния и районните бюджети, както и други фондове - да се изпаднат в недостиг за първи път от 2015 година насам.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР