Чешкото правителство одобри вчера предложението за дигитален данък от 7

...
Чешкото правителство одобри вчера предложението за дигитален данък от 7
Коментари Харесай

Чешкото правителство одобри данък за технологичните гиганти

Чешкото държавно управление утвърди през вчерашния ден предлагането за цифров налог от 7 %, заяви финансовото министерство на страната, представено от " Ройтерс ".

Целта е да се усилят постъпленията в хазната, като се обложат рекламните доходи на интернет колосите като " Google " (Google) и " Facebook " (Facebook).

Предложеният налог, който би трябвало да бъде признат и от Народното събрание, обгръща приходите, получени от ориентирана реклама, от продажба на данни на консуматори и от даване на платформи за търговия. Насочен е към услуги, предоставяни на чешките консуматори.

Ще важи за компании със международни доходи над 750 милиона евро (826.5 милиона долара) годишно, 100 милиона крони (4.32 милиона долара) оборот на чешкия пазар и с над 200 хиляди потребителски акаунта.

Финансовото министерство показва, че данъкът, който ще бъде краткотраен, до момента в който не бъде реализирано международно съглашение по този въпрос, ще донесе на хазната 2.1 милиарда крони следващата година, в случай че влезе в действие от юни и към 5 милиарда годишно през идните години.

Чехия последва образеца на някои други страни в Европа с утвърждението на цифровия налог, откакто Европейски Съюз не съумя да реализира единно съглашение по въпроса предходната година.

Министерството отбелязва, че чешкото предложение е учредено на по-ранни хрумвания за общоевропейско законодателство в тази област.

Подобни стъпки на страни като Франция и Италия разочароваха Съединени американски щати, родината на най-големите интернет играчи, отбелязва " Ройтерс ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР