Чешкото правителство одобри план за до 300 военнослужещи от здравния

...
Чешкото правителство одобри план за до 300 военнослужещи от здравния
Коментари Харесай

Коронавирус: 300 военни медици от НАТО и ЕС заминават да помагат на Чехия

Чешкото държавно управление утвърди проект за до 300 военнослужещи от здравния личен състав от страните от НАТО и Европейски Съюз да оказват помощ на Чехия за лекуването на покачващия се брой пациенти с ковид , оповестява АП.

Ежедневното нарастване на новите коронавирусни инфекции набъбна до съвсем 15 000 в сряда. Това е с съвсем 3000 повече от предходния връх, подложен ден по-рано.
 Черни COVID-19 върхове в Полша, Чехия и Украйна
Черни COVID-19 върхове в Полша, Чехия и Украйна

Рекордни над 10 000 инфектирани в Полша

Парламентарно утвърждение към момента е належащо за проекта, защото те са членове на задгранични въоръжени сили. Те ще оказват помощ на чешките си сътрудници във военната болница в Прага и в полевата болница , която въоръжените сили построяват в изложбената площадка на Прага за 500 пациенти.

Първата група от 28 лекари от Националната армия от Съединени американски щати би трябвало да дойде идната седмица.

Правителството придобива 600 респиратора и друго здравно съоръжение , належащо в отделенията за интензивно лекуване. Министърът на защитата Любомир Метнар споделя, че НАТО ще изпрати още 60 респиратора .

Чехия се сблъсква със скок на заразявания от два месеца и една трета от случаите са регистрирани през последните седем дни. Има общо 208 915 доказани случая и 1739 смъртни случая .
 Чехия наложи частична обсада
Чехия наложи частична обсада

Чехия записва рекордните 11 984 заразени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР