Чешкото правителство нареди да спрат работа повечето магазини и услуги

...
Чешкото правителство нареди да спрат работа повечето магазини и услуги
Коментари Харесай

Чехия затваря магазините, с изключение на хранителни и аптеки

Чешкото държавно управление подреди да спрат работа множеството магазини и услуги за да ограничи разпространяването на ковид, предадоха Ройтерс и ТАСС.

" Затварят се магазините, с изключение на, несъмнено, тези за артикули от първа нужда ", сподели здравният министър Роман Примула. " В комерсиалните центрове ще останат отворени единствено магазините, продаващи хранителни артикули, средства за стерилизация и домашен артикули, а също аптеките ", съобщи той.

По думите му здравната система в Чехия скоро ще доближи лимита на своите благоприятни условия и лечебните заведения ще изпитват дефицит на кревати и личен състав през ноември, в случай че не се подхващат незабавни дейности.

Властите също по този начин се пробват да лимитират всякакво напредване на хора за значими пътувания, в това число за работа и медицински прегледи, с цел да пресекат бързото нарастване на случаите на ковид, по което Чехия е преди всичко в Европа.

На работодателите се предлага да трансферират на отдалечен работен режим оптимално огромен брой чиновници, с цел да се заобикалят персоналните контакти.

" Мерките, въпреки и много строги и обременяващи за популацията, са изцяло нужни ", сподели Примула на конференция.

Хората въпреки всичко ще могат да пазарят храна и други значими артикули, да посещават родственици, когато е належащо, да излизат от обитаемоте места, да вървят във вили и паркове.

Събирането на повече от двама индивида на едно място ще бъде неразрешено, с изключение на когато става дума за хора от едно семейство или сътрудници.

Мерките би трябвало да влязат в действие от на следващия ден заран и да продължат до 3 ноември. Според Примула рестриктивните мерки може да бъдат разхлабени, когато коефициентът, измерващ какъв брой хора приблизително се заразяват от всеки нов случай на ковид, намалее на 0,8 от настоящето равнище, което е 1,36. Министърът сподели, че това може да бъде реализирано до няколко седмици.

Чехия записва през последното денонощие 11 984 нови заразявания - най-големият брой за един ден до момента, а смъртни случая се усилиха до 1619 - със 106 повече от през вчерашния ден.

Потвърдените инфектирани в страната с население от 10,7 милиона индивида приближават 194 хиляди. Чехия е преди всичко в Европейския съюз по брой случаи на ковид на 100 хиляди души, отбелязва ТАСС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР