Чешкото правителство на премиера Петр Фиала оцеля след опит да

...
Чешкото правителство на премиера Петр Фиала оцеля след опит да
Коментари Харесай

Петр Фиала оцеля след вот на недоверие

Чешкото държавно управление на премиера Петр Фиала оцеля след опит да бъде свалено с избор на съмнение, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Резултатът от гласуването е предстоящ. Кабинетът жигосах вота на съмнение като пиар ход на опозицията по отношение на президентските избори в страната.

След повече от 25 часа разискване в последните два дни Камарата на депутатите отхвърли късно нощес предлагането със 102 гласа " срещу " при 81 " за ". Управляващата десноцентристка петпартийна коалиция има 108 места от общо 200 в долната камара на Народното събрание и не сподели никакви признаци на пропукване.

Основната опозиционна мощ, придвижването " Действие на недоволните жители " (АНО), свика вота на съмнение единствено дни откакто неговият водач, някогашният министър председател Андрей Бабиш, и генералът от запаса Петър Павел завоюваха първите две места на първия тур на президентските избори. Двамата ще се изправят един против различен на балотаж, който ще бъде създаден на 27 и 28 януари.

Бабиш споделя, че в случай че бъде определен за президент, ще оказва напън върху дясноцентристкия кабинет и да дава повече помощ на уязвимите групи, потърпевши от повишаването на живота.

АНО изиска избор на съмнение на държавното управление поради неговия отвод да разиска в Народното събрание въпроси като дефицита на някои медикаменти, финансирането на обществените помощи и проектите за смяна на налог добавена стойност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР