Чешкото и тайванското правителство подписаха по-рано тази седмица споразумение за

...
Чешкото и тайванското правителство подписаха по-рано тази седмица споразумение за
Коментари Харесай

Чешкото и тайванското правителство подписаха споразумение в подкрепа на Украйна

Чешкото и тайванското държавно управление подписаха по-рано тази седмица съглашение за взаимно подкрепяне за възобновяване на Украйна.

Украйна завоюва поддръжката на Тайван след съветската инвазия, а доста тайванци виждат прилики сред обстановката в Украйна и опасността, пред която е изправено тайванското държавно управление от страна на властнически Китай.

Тайван подари повече от 100 милиона $ за филантропична помощ и се причисли към водените от Запада наказания против Русия.

Споразумението ще накара двете страни да работят дружно за възобновяване на водните и енергийни системи.

Тайван няма публични дипломатически връзки с никоя европейска страна, с изключение на с Ватикана, само че страните от Централна и Източна Европа бяха показаха своята поддръжка за острова, противопоставяйки се на гнева на Пекин и опитите му за дипломатическа изолираност на Тайван.

Китай отхвърли да осъди Русия за нахлуването в Украйна и поддържа тесни връзки с нея.

Заместник-министърът на външните работи на Тайван сподели, че помощта ще се разшири и в други области, с цел да помогне за бързото възобновяване на страната.

Инфо: fakti.bg

Тагове: Тайван Китай Чехия Украйна Русия война хуманитарна помощ дарение подкрепа партньорство агресия заплахи споразумение
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР