Чешкият президент Милош Земан заяви на среща с представители на

...
Чешкият президент Милош Земан заяви на среща с представители на
Коментари Харесай

Милош Земан смята Турция за фактически съюзник на ИД

Чешкият президент Милош Земан съобщи на среща с представители на обществеността през вчерашния ден, че счита Турция за в действителност съдружник на Ислямска страна, съобщи ТАСС, като цитира Чешката информационна организация (ЧТК).

"Защо турците атакуват кюрдите? Защото те са в действителност съдружници на Ислямска страна ", съобщи Земан в отговор на въпрос. "Това значи, че точно Турция, макар че е членка на НАТО и желае да влезе в Европейския съюз, в който има дребна възможност да бъде призната, действаше като медиатор в логистичните интервенции по доставяне на Ислямска страна, когато организацията окупираше забележителна част от Сирия и Ирак. Ставаше дума за, да вземем за пример, експорт на петрол от заетата от терористите територия и сходни ", сподели той.

Според Земан турският президент Реджеп Ердоган води политика на ислямизация на своята страна. "Това към този момент не е светската страна на Кемал Ататюрк, а страна, която изповядва ислямска идеология. А от това разумно следва, че тя стои покрай ислямските радикали ", акцентира чешкият президент.

Освен това Земан се изрече в поддръжка на промени в украинската конституция, които да доведат до децентрализация на властта за да се излезе от рецесията. В момента обстановката в Украйна е сходна на несигурно помирение сред жителите, разграничени на езиков симптом, съобщи чешкият президент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР