Чешкият президент Милош Земан разкритикува дейността на националното контраразузнаване –

...
Чешкият президент Милош Земан разкритикува дейността на националното контраразузнаване –
Коментари Харесай

Чешкият президент нападна чешкия вариант на ДАНС

Чешкият президент Милош Земан разкритикува активността на националното контраразузнаване – Службата за сигурност и информация, а също по този начин нейния годишен отчет. За сериозните дефекти на службата той разгласи в изявление за пражката телевизия " Барандов ", съобщи БГНЕС.
" Говоря за това въз основа на своя опит. Опит на човек, който през последните 6 години чете докладите на контраразузнаването. Надявам се, че не разгадавам никаква държавна загадка, също така, че Службата за сигурности и информация е професионално непригодна ", акцентира президентът.
По думите на Земан, през миналите 6 години контраразузнаването не е съумяло да разкрие нито един задграничен разузнавач в Чехия. То неправилно е уведомило президента за отсъствието на ислямисти в мюсюлманската общественост в страната. " И ето, че нейният нравствен лидер, имам, беше упрекнат наскоро в поддръжка и финансиране на тероризма ", означи Земан.
Годишният бюджет на службата доближава към 115 милиона евро. " Тя би желала най-малкото да резервира този бюджет на настоящето равнище, а още по-добре – да го усили. Как да стане? Тя би трябвало да убеди обществеността, че има изгода от нея ", сподели чешкият президент.
В понеделник чешкото контраразузнаване популяризира годишния си доклад, в който се оповестява, че спецслужбите на Русия и Китай са се засилили на територията на Чехия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР