Чешкият президент Милош Земан разкри, че разговорът, който е провел

...
Чешкият президент Милош Земан разкри, че разговорът, който е провел
Коментари Харесай

Срещата на Земан с Банън приключила много хладно заради разногласия за китайските мита

Чешкият президент Милош Земан разкри, че диалогът, който е провел в неделя със Стив Банън, някогашния консултант на Доналд Тръмп, е завършил в доста хладна атмосфера поради фундаментално различие по отношение на митата против Китай, съобщи Франс прес.

"Ако на Китай бъдат наложени мита и освен на него, хората ще си дадат сметка, че това рискува да забави стопанската система и от двете страни ", е споделил Земан пред Банън. Земан е прочут с прорурските и прокитайските си позиции.

"Изразих моето фундаментално противоречие с мнението на Стив Банън за митата, наложени на Китай. Ето за какво ние се разделихме в една доста студена атмосфера ", описа Земан.

Относно срещата с някогашния консултант на Тръмп, състояла се в Лани, покрай Прага, представителят на Земан - Иржи Овчачек, сподели, че двамата са обменили мнение по отношение на Европейски Съюз и връзките с Русия и Китай. По думите му чешкият президент подчертал значителната значимост на битката против тероризма.

Бившият консултант на Тръмп, който е ултраконсервативен, от няколко месеца води антиевропейска акция, която го води в редица европейски столици, където той редовно разкритикува елитите, бюрокрацията и обичайните медии.

В събота в Рим той предложи услугите си на популистките партии, с цел да завоюват европейските избори следващата година и в същото време предизвести, че ще има нова финансова рецесия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР