Чешкият президент Милош Земан нарече трансхората гнусни в интервю за

...
Чешкият президент Милош Земан нарече трансхората гнусни в интервю за
Коментари Харесай

Чешкият президент Милош Земан: Транссексуалните са гнусни

Чешкият президент Милош Земан назова трансхората " гнусни " в изявление за филиала на CNN - CNN Prima News, по време на полемика за спорния нов закон в Унгария.

Унгарският закон не разрешава всички просветителни материали и стратегии за деца, които се смятат за насърчаващи хомосексуалността, промяна на пола и концепцията за половост, отклоняваща се от тази, избрана за обещано лице при раждането му. Срещу него бяха отправени яростни рецензии от страна на други членове на Европейския съюз.

В изявлението Земан декларира, че намесата във вътрешните работи на която и да е държава-членка на Европейски Съюз е груба политическа неточност и отбрани унгарския министър председател Виктор Орбан.

" Не виждам причина да не се съглася с него ", споделя Земан и по-късно прибавя: " Разбирам гейовете, лесбийките и така нататък Но знаете ли кой въобще не разбирам? Тези транссексуални хора. "

 Земан дефинира трансджендърите като " гнусни за мен “.
 Обсъждат закон за смяна на пола в регистъра по гражданско положение на Испания Обсъждат закон за смяна на пола в регистъра по гражданско положение на Испания
Проектът на Закон за действителното и дейно тъждество на транссексуалните, направен от Министерството на равенството, ще разреши промянат...

Позицията на Унгария породи подозрения дали тя принадлежи към Европейския съюз. Миналата седмица ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен осъди законопроекта като очевидно дискриминационен, като съобщи, че " той опонира на всички полезности, главните полезности на Европейския съюз, а това са човешкото достолепие, равенството и главните човешки права. "

Коментарите на Земан пристигнаха по време на прайд месеца, когато няколко страни по света го отбелзяват с паради и шествия, които имат за цел да се отвори полемиката за правата на LGBTQ общността и да отбележат протестите в Stonewall от 1969 година

Пражкият прайд е плануван за първата седмица на август.

Според ILGA-Europe, група за покровителство, локалните деятели за правата на индивида се притесняват, че Чешката република може да последва пътя на все по-нелибералните си съседи Унгария и Полша. Приемането на закон за равнопоставеност на браковете неведнъж бе спирана в страната и съгласно отчет на Европейската комисия против расизма и нетърпимостта от декември 2020 година чешките жители са длъжни да преминат през промяна на пола и дезинфекция като изискване за формален преход.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР