Чешкият президент Милош Земан, който беше сред най-активните поддръжници на

...
Чешкият президент Милош Земан, който беше сред най-активните поддръжници на
Коментари Харесай

Признавам, че сгреших: Дори Милош Земан се разграничи от агресията на Путин

Чешкият президент Милош Земан, който беше измежду най-активните поддръжници на режима на Владимир Путин измежду водачите в Европейски Съюз, осъди остро нападението на съветските войски в Украйна. 

Земан направи телевизионно послание към нацията на Чехия, в което призна, че е позволил неточност, като е подценил заплахата от инвазия. 

" Това е акт на непровокирана експанзия, която би трябвало да бъде изрично наказана. И то освен с думи, само че и с дейности. Аз одобрявам съветската просвета, правя оценка жертвите на съветския народ по време на Втората международна война, само че това не значи, че съм склонен непозната войска да навлезе на територията на суверенна страна, без да разгласи война ", сподели Земан. 

" Признавам, че сгреших. Нерационалното решение на управлението на Руската федерация ще нанесе обилни вреди върху самата съветска страна ", сподели още президентът на Чехия.

Преди седмица той твърдеше, че данните на западните разследващи служби за подготвяната война в Украйна са били погрешни, а руснаците " не са луди, че да създадат такава интервенция, от която ще пострадат повече, в сравнение с ще завоюват ". 

В словото си Земан разкритикува и причините на Кремъл за експанзията против Киев - " Предполагаемата или действителната виновност, да вземем за пример за бомбардирането на Югославия или нашествието в Ирак, не може да бъде опрощение ". 

Той се разгласи за " доста по-строги наказания от плануваните " - в това число изваждането на съветските банки от разплащателната система SWIFT. 

" Лудият би трябвало да бъде изолиран - да не се пазиме единствено с думи, а с съответни ограничения ", сподели Милош Земан. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР