Чешкият премиер Андрей Бабиш заяви, че никога няма да подаде

...
Чешкият премиер Андрей Бабиш заяви, че никога няма да подаде
Коментари Харесай

Въпреки протестите: Чешкият премиер заяви, че никога няма да подаде оставка

Чешкият министър председател Андрей Бабиш съобщи, че в никакъв случай няма да подаде оставка и отхвърли апелите на критиците си да се отдръпна след обвиняванията, че попречва следствие за машинация, съобщи Ройтерс.
Коалиционен сътрудник на партията на Бабиш АНО обмисля дали да не се отдръпна от държавното управление, откакто публично притежание стана запис, в който синът на премиера Андрей Бабиш-младши споделя, че предходната година татко му изискал от него да се укрие, с цел да не бъде разпитан от полицията.
Хиляди чехи излязоха на митинг против Бабиш в Прага.
"Никога няма да подам оставка, в никакъв случай. Запомнете всички: Никога ", съобщи Бабиш на страницата си във Facebook. Опозиционни партии желаеха избор на съмнение към държавното управление, който се чака да се състои идващия петък.
Чешката социалдемократическа партия, сътрудник в държавното управление на Бабиш, обмисля дали да отдръпна поддръжката си за кабинета, макар че съгласно партиен източник доста от представителите на партията в Народното събрание не са склонни на този вид.
Бабиш получи поддръжката на президента Милош Земан,който през вчерашния ден сподели, че чака ситуацията да се успокои и съобщи, че ще даде на Бабиш още един късмет да сформира държавно управление, в случай че вотът в Народното събрание го принуди да подаде оставка.
Миналата година полицията упрекна Бабиш и две от децата му, че са направили машинация, като преди 10 години фалшифицирали собствеността на една от компаниите на Бабиш, с цел да може тя да получи дотации от 2 милиона евро.
Бабиш е предприемач милиардер и е най-популярният чешки политик. Той отхвърля да е направил престъпление, отхвърли и изказванията за сина му, оповестени в новинарския уебсайт Сезнам.
Опозиционни политици, в това число лидерът на Гражданската демократическа партия Петър Фиала, през днешния ден още веднъж приканиха министър председателят да се отдръпна, показва ДПА.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР