Чешкият премиер, милиардерът Андрей Бабиш, чиито позиции са отслабени от

...
Чешкият премиер, милиардерът Андрей Бабиш, чиито позиции са отслабени от
Коментари Харесай

Чешкият премиер Бабиш съжалява за комунистическото си минало

Чешкият министър председател, милиардерът Андрей Бабиш, чиито позиции са отслабени от обвиняванията в корупция, през днешния ден изрази съжаления, че в предишното е членувал в комунистическата партия, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция..

Бабиш приказва на гала в Прага по случай 30-годишнината от Нежната гражданска война, свалила комунизма в някогашната Чехословакия.
" Както несъмнено знаете, бях член на комунистическата партия. Не не гордея с това ", посочи той на церемонията, на която участваха министър председателите на Унгария, Полша и Словакия, както и ръководителят на немския парламент Волфганг Шойбле.

" Не бях толкоз самоуверен и зает като Вацлав Хавел ", призна Бабиш, припомняйки за някогашния драматург отстъпник и антикомунист, станал чешки президент.

" Днес съм тук в качеството ми на министър председател, определен на свободни и демократични избори. Така че бих желал, най-малко в този момент, да изразя своята признателност и примирение ", добави той, като благодари на хората, взели участие в демонстрациите през 1989 година.

Вчера към 250 000 души стачкуваха в Прага, с цел да изискат оставката на Бабиш, който е упрекван в корупция и против него се води следствие на Европейската комисия по съмнение в спор на ползи поради холдинга му " Агроферт ". Министър-председателят на Чехия отхвърля тези обвинявания.

Бабиш бе махленски и като сътрудник на службите по времето на комунизма, демонстрират секрети досиета на полицията от 80-те. Милиардерът отхвърля и това.

Днес неговото държавно управление на малцинството разчита на негласната поддръжка на комунистическите депутати, отбелязва Агенция Франс Прес. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР