Чешкият премиер Андрей Бабиш заяви на тазгодишния Стратегически форум в

...
Чешкият премиер Андрей Бабиш заяви на тазгодишния Стратегически форум в
Коментари Харесай

Препоръка: България, Румъния и Сърбия да се приемат възможно най-скоро в Шенген

Чешкият министър председател Андрей Бабиш съобщи на тазгодишния Стратегически конгрес в Блед, че е належащо допустимо най-скоро да се одобряват България, Румъния и Сърбия в Шенгенското пространство. Това съобщи словенският портал „ Демокрация “, представен от БГНЕС.

Чешкият министър председател съобщи това, защитавайки позицията си, че сега сигурността е най-важна.

Европа след Брекзит и пандемията COVID-19 са тематиките на основния панел на тазгодишния Стратегически конгрес в Блед (BSF), който се организира през днешния ден в Словения и ще продължи единствено един ден заради актуалната пандемия.

Словенският министър председател Янез Янша се обърна към присъстващите на форума и, наред с други неща, съобщи, че идната година ще бъде интервал на Брекзит и че е належащо да се откри баланс на силите.

„ Ще се надигнем и пред икономическите последствия от ковид, само че за благополучие, на добра основа с помощта на съглашението, признато от Европейския съвет през юли “, сподели той.

Българският министър председател Бойко Борисов съобщи, че страните в Европейски Съюз не са били готови за пандемията и прикани за повече взаимност.

Според „ Демокрация “, сръбският президент Александър Вучич е изискал повече ценене от Европейски Съюз.

Хърватският министър председател Андрей Пленкови акцентира, че заради пандемията председателството на Европейски Съюз действа на практика от 10 март и че липсват срещи лице в лице с други водачи.

Преди формалната полемика унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че Европейски Съюз е в неволя, защото не е защитил позицията си в международната стопанска система.

„ Сега е мъчно за жителите на Европейски Съюз да схванат, че към този момент не сме водачи. Сега това са Съединени американски щати и Китай “, сподели Орбан.

Полският министър председател Матеуш Маравецки се базира на самодейността „ Три морета “, като посочи, че това не значи, че те са срещу други страни, оповестява „ Демокрация “.

На срещата участваха още президентът на МВФ Кристалина Георгиева и президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах.

Стратегическият конгрес в Блед тази година, заради пандемията, се организира при специфични условия и има съкратена стратегия. Той се организира в композиция сред физическо наличие на участниците и видеоконференции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР