Чешкият премиер Андрей Бабиш заяви, че не подкрепя засилващите се

...
Чешкият премиер Андрей Бабиш заяви, че не подкрепя засилващите се
Коментари Харесай

Чешкият премиер не подкрепя еврокритиките срещу Полша и Унгария

Чешкият министър председател Андрей Бабиш съобщи, че не поддържа засилващите се рецензии против Полша и Унгария от страна на управлението на Европейски Съюз, съобщи ТАСС.

„ Унгарците и поляците могат да реагират по-добре на появяването на вероятни закани за демокрацията (в техните страни), в сравнение с депутатите от Европарламента или служителите в Брюксел”, акцентира министър председателят в изявление за в.”Право”.

Той е безапелационен: " Във всеки случай, Чехия няма да изостави своите съдружници ". И прибавя: " Не ми харесва, че Еврокомисията може да стартира следствие против Полша или Унгария”. Прага може да блокира процедурата, която другояче би довела до отнемане на Будапеща от право на глас в Съвета на Европейски Съюз.
Европейски Съюз против крайната десница: Играта загрубя (ОБЗОР) Европарламентът гласоподава за наказания против Унгария, само че дори политическите съдружници в ЕНП не бяха на едно мнение по въпроса
Чешкият министър председател отбелязва, че главната заслуга Европейски Съюз да се откаже от квотата за разселване на мигранти е негова и на унгарския му сътрудник Виктор Орбан.

Бабиш е безапелационен, че Чехия няма да одобри нито един емигрант, даже и сирийски сирачета, минали незаконно в Европейски Съюз: „ Защо да би трябвало да ги одобряваме? Имаме си сирачета тук в нашата страна, които би трябвало да подготвим за живота”.

Той отбелязва, че Чехия демонстрира солидарността си посредством финансова и здравна помощ, доставяна непосредствено в Сирия и други спешни зони.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР