Чешкият премиер Андрей Бабиш призна вчера, че правителството му е

...
Чешкият премиер Андрей Бабиш призна вчера, че правителството му е
Коментари Харесай

Бабиш призна, че е сгрешил като твърде рано е облекчил ограниченията, наложени заради COVID-19

Чешкият министър председател Андрей Бабиш призна през вчерашния ден, че държавното управление му е сбъркало, като е облекчило наложените поради ковид ограничавания още при започване на лятото, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Франс прес.

След като съумя да овладее пандемията посредством строги ограничения като наложителното носене на защитна маска навън, чешкото държавно управление отстрани множеството от тези ограничения преди лятната почивка, напомня организацията.

"Полъгах се от идването на лятото и всеобщото въодушевление. Това беше неточност, която не желая да повторя ", съобщи Бабиш в телевизионно послание, в което прикани съгражданите си да носят маска, с цел да се предпазят от ковид.

Чехия записва в четвъртък рекорден брой от 3130 нови случая на заразяване с COVID-19. Това беше третият следващ дневен връх за страната с население от 10,7 милиона души, която записва над 50 000 инфектирани и 521 умряли от март до момента.

Статистическите данни сочат също, че пораства броят на инфектираните здравни служащи.

По-рано през вчерашния ден министърът на опазването на здравето Адам Войтех подаде оставка и на мястото му неотложно беше назначен видният епидемиолог професор Роман Примула.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР