Чешкият премиер Андрей Бабиш каза, че неговата страна не желае

...
Чешкият премиер Андрей Бабиш каза, че неговата страна не желае
Коментари Харесай

Бабиш отхвърли искането на Италия да приеме мигранти

Чешкият министър председател Андрей Бабиш сподели, че неговата страна не желае да одобри никого от 450-те претенденти за леговище, които бяха избавени от рибарско корабче в Средиземно море и чакат позволение да стъпят в Европа, съобщи Асошиейтед прес.

Италия отхвърля да позволи на два военни кораба, качили мигрантите, да влязат в нейно пристанище, до момента в който други страни от Европейски Съюз не се съгласят да споделят тежестта от грижи за хора, които са избавени при опита им да пресекат Средиземно море.

Бабиш сподели през днешния ден, че приемането на част от избавените би било "път към пъкъла " и единствено ще стимулира трафикантите на хора да се пробват да насочат повече хора на смъртноопасното презморско пътешестване.

"Нашата страна няма да одобри никакви мигранти ", писа министър председателят в Туитър. Той добави, че на кораби, пренасящи мигранти, би трябвало да бъде отказван достъп. "Трябва да оказваме помощ на мигрантите в техните лични страни, отвън Европейския съюз ", акцентира Бабиш.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР