Чешкият премиер Андрей Бабиш изрази недоумение защо страна като като

...
Чешкият премиер Андрей Бабиш изрази недоумение защо страна като като
Коментари Харесай


Чешкият премиер Андрей Бабиш изрази недоумение защо страна като като Гърция е в Шенген,

Чешкият министър председател Андрей Бабиш изрази неразбиране за какво страна като като Гърция е в Шенген, до момента в който България, Румъния и Хърватия не са.

Бабиш изрази мнението си по време на взаимна конференция с премиера Бойко Борисов. 

Чешкият министър председател акцентира, че с водената политика страната ни е заслужила да е част от Шенгенското пространство, заяви Българска телеграфна агенция. 

Андрей Бабиш съобщи, че с премиера Борисов са разговаряли по тематиките, които са от общ интерес в Европа. Той се радва, че сега точно България е ръководител на Европейски Съюз, тъй като пред Европа стоят за разрешаване доста значими и фундаментални тематики. По думите му по тези тематики България и Чехия имат доста общи възгледи.

Бабиш бе безапелационен, че Дъблинското съглашение не работи дейно, изключително в частта за квотите за разпределението на бежанците. Андрей Бабиш Той изрази възмущението си, че това съглашение е било взето на равнище министри на вътрешни работи, затова се надява още по време на българското председателство на Европейски Съюз да стартира смяната на съглашението.

По време на диалозите двамата министър председатели са разговаряли и за кохезионните фондове, като съгласно Бабиш страните членки би трябвало да имат повече въздействие върху тях.

Борисов се съгласи, че Дъблинското съглашение не работи дейно. Според него би трябвало да се откри компромисен вид, като той упорства бежанците да минават границите в Европейски Съюз единствено посредством формалните ГКПП-та.

Освен това Борисов прикани да се работи с дипломатични средства за подкрепяне на мирния развой в страните, откъдето идват бежанците, което ще спомогне за тяхното завръщане.

Премиерът предложи още да се основат центрове по сигурност за бежанците, които да бъдат изнесени отвън Европейски Съюз. Той настоя още за удължение на съглашението с Турция, защото нормализирането на връзките със страната ще подсигурява по-сигурно присъединяване на южната съседка в НАТО.

Двамата министър председатели обърнаха внимание и на идния Голям съвет за обединен стандарт на храните, който ще се организира през април в София. Бабиш и Борисов се сплотиха към мнението, че това е доста значима тематика, на която би трябвало да се обърне изключително внимание.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР