Чешкият нападател Патрик Шик призна, че не знае какво да

...
Чешкият нападател Патрик Шик призна, че не знае какво да
Коментари Харесай

Шик: Не знаем какво точно да очакваме от българите

Чешкият нападател Патрик Шик призна, че не знае какво да чака от българите в европейската подготовка в Прага в петък. Шик съобщи, че треньорската промяна на Петър Хубчев с Красимир Балъков несъмнено затруднява изследването на противника.

"Гледахме мачове на България, опитваме се да изучим детайлите в играта им. Наясно сме със стила им. Знаем, че някои значими играчи липсват от състава им. Ще се опитаме да изиграем вярно картите си ", разяснява Шик.

"При тях обаче има треньорска промяна, което прави задачата ни по-трудна, тъй като не сме наясно навръх кои футболисти ще разчита новия им селекционер. А и една такава смяна нормално дава подтик на тима. При нас, да вземем за пример, когато господин Шилхави пое състава, ние спечелихме първите ни два мача. Сложно е, тъй като в действителност не сме сигурни какво можем да чакаме от българите ", добави той.

Нападателят на италианския Рома е безапелационен, че само успеха задоволява Чехия.

"Мачовете с националния тим за доста значими за мен и постоянно ги очаквам с неспокойствие. Надявам се да реализираме две победи. Ако желаеме да стигнем до второто място, наложително би трябвало да спечелим семействата против България в петък и по-късно против Черна гора в понеделник, с цел да не подвластен толкоз доста от идващите мачове. Вярвам, че можем да го създадем ", разяснява той. Чехия позволи тежка загуба с 0:5 от Англия на "Уембли " на 22 март в единствения си мач от европейските квалификации до момента. "Допуснахме доста неточности в този мач и би трябвало да подобрим доста представянето си. Мисля, че показахме напредък в играта си още в мача против Бразилия (1:3 в контрола на 26 март). Не бяхме по този начин уплашени, както при гостуването в Лондон. Мисля, че всичко е в главите ни. Имаме футболните качества, само че би трябвало вярна психическа конфигурация. Ако против България играем по този начин, както против Бразилия, мисля, че ще реализираме добър резултат ", съобщи Шик./БТА

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР