Чешкият нападател Мартин Ханзал обяви, че напуска Националната хокейна лига

...
Чешкият нападател Мартин Ханзал обяви, че напуска Националната хокейна лига
Коментари Харесай

Мартин Ханзал обяви, че напуска НХЛ

Чешкият нападател Мартин Ханзал разгласи, че напуща Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада. 33-годишният център не е играл от повече от 22 месеца. За последно той се появи на леда в мач от лигата на 23 декември 2018 година за Далас Старс против Ню Йорк Рейнджърс.

196-сантиметровият Ханзал бе преследван през съвсем цялата си кариера от контузии в гърба, поради които претърпя интервенции през 2008, 2015 и 2018 година.

" Това решение е облекчение за мен, тъй като през последните години не знаех дали ще мога още веднъж да играя в НХЛ и дали ще бъда задоволително здрав. Затова, споделям го публично: Аз напущам НХЛ ", сподели Ханзал.

Нападателят бе определен под номер 17 в драфта през 2005 година от Финикс Койотис и игра за отбора през първите си 10 сезона в Лигата. След това той носи за малко екипите на Минесота Уайлд и Далас Старс.

Ханзал има 701 мача в НХЛ със 132 гола и 219 асистенции. Към момента нападателят възнамерява да играе в полупрофесионалния отбор на Самсон Чешке Будьовице, където се състезават и някогашните му съотборници във Финикс Радим Врбата и Ростислав Клесла.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР