Чешкият министър-председател се обяви за влизане на България в Шенген.

...
Чешкият министър-председател се обяви за влизане на България в Шенген.
Коментари Харесай

Чешкият премиер поиска влизане на България в Шенген

Чешкият министър-председател се разгласи за влизане на България в Шенген. Това той направи в изявление за " Ройтерс ", като счита, че страната ни скоро би трябвало да се причисли към зоната за свободно напредване, дружно с други две членки на Европейския съюз, които обаче са отвън Шенген – Румъния и Хърватия, написа " Канал 3 ".

" Шенгенското пространство би трябвало да бъде разширено с включване на България, Румъния и Хърватия ", съобщи чешкият министър председател Андрей Бабиш.

Той е безапелационен, че рискът за свободното напредване в границите на Евросъюза е доста по-належащ проблем от промените в Еврозоната, които могат единствено да внесат в допълнение разделяне в Съюза.

" Всеки приказва за Еврозоната, което е в действителност смешно. Трябва да приказваме за Шенген. Странно е, че толкоз доста хора желаят да разискват промените в Еврозоната, вместо да се занимаят с проблемите в Шенгенската зона, която обгръща по-голяма част от Европейски Съюз ", добави Бабиш, като се разгласи за " мощна граница " към Европа. 

Чешкият министър председател Обяви, че проблемите на Европа с миграцията ще са основен мотив за безпокойствие на гласоподавателите на идните следващата година избори за Европарламент и предсказа, че на тях ще се  наложи " безмълвно болшинство " против досегашната политика във връзка с имигрантите в Евросъюза.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР