Чешкият министър-председател и милиардер Андрей Бабиш изрази разкаяние за комунистическото

...
Чешкият министър-председател и милиардер Андрей Бабиш изрази разкаяние за комунистическото
Коментари Харесай

Бабиш: Не се гордея, че съм бил член на компартията

Чешкият министър-председател и милиардер Андрей Бабиш изрази разкайване за комунистическото си минало на гала в Прага, отбелязваща 30 години, откогато Нежната гражданска война смъкна комунизма в тогавашна Чехословакия, написа Българска национална телевизия.

``
реклама

Популисткият магнат, който беше член на Чехословашката комунистическа партия през 80-те, отдаде респект на мирното въстание през 1989 година, което даде началото на демократичната промяна на някогашния руски спътник.

Неговите мнения идват откакто четвърт милион чехи наводниха централна Прага в събота в демонстрации за отбелязване на годишнината, на която протестиращите желаеха Бабиш да подаде оставка поради обвинявания в подкупи и корупция и че в миналото е бил комунистически конфиденциален сътрудник. Той изрично отхвърли обвиняванията.

" Както сигурно знаете, аз бях член на Комунистическата партия. Не се гордея с това ", съобщи Бабиш на гала, на която участваха министър председателите на Унгария, Полша и Словакия и ръководителят на немския парламент Волфганг Шойбле.

Той сподели, че „ не е толкоз самоуверен “ като Вацлав Хавел, драматургът-дисидент определен за президент на Чехословакия през 1989 година и благодари на тези, които стоят зад митингите на Нежната гражданска война.

" Днес заставам тук като министър-председател, определен на свободни, демократични избори и по тази причина желая най-малко в този момент да изразя своята признателност и примирение ", сподели Бабиш, чието държавно управление на малцинствата в този момент разчита на безмълвната поддръжка на депутатите от комунистическата партия, с цел да оцелее в Народното събрание.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР